Bohyne a hrdinky

recenze

Bohyně a hrdinky: Nejslavnější ženy starých mýtů (2024) 5 z 5 / michaelaXvGn
Bohyně a hrdinky: Nejslavnější ženy starých mýtů

Kniha Bohyne a hrdinky je mojou prvou od autorky a verím, že nie poslednou. V knihe sú predstavené bohyne a hrdinky z rôznych kultúr sveta. Okrem nich tu nájdete aj rôzne bytosti, či už z vody alebo zo súše.

Ku každej žene alebo bytosti je krátky popis a pri niektorých je vyrozprávaná celá legenda. Všetky príbehy boli naozaj mimoriadne zaujímavé. Mňa veľmi fascinuje Mulan, ktorá bola veľmi odvážna bojovníčka a miesto otca sa rozhodla brániť krajinu.

Kniha je určená naozaj pre všetky vekové kategórie. Textovo je prispôsobená deťom, aby to dokázali pochopiť, no čítanie si určite užijú aj dospelí.

Ilustrácie sú prekrásne a sprevádzajú každú jednu stranu. Čitateľ si tak môže jednoduchšie predstavovať bohyne a bytosti, keďže je ich tam dosť veľa.

Bohyně a hrdinky: Nejslavnější ženy starých mýtů Bohyně a hrdinky: Nejslavnější ženy starých mýtů Jean Menzies

Poznejte nejdůležitější hrdinky a bohyně z celého světa, mocné ženy z legend a bájí od čínské bojovnice Mulan po řeckou královnu Alkéstis. Přes třicet známých i méně známých mýtů vám představí nejvýznamnější ženské postavy mnoha r... více

Komentáře (0)