Božští rivalové - recenze

recenze

Božští rivalové (2024) 5 z 5 / ctupredspanim
Božští rivalové

Měla jsem Divine Rivals na svém tbr seznamu už pěkně dlouho. Čekala jsem toho hodně, ale zároveň nic. Začínám být tak nějak poučená z těhle booktokových senzací.

Jenže tohle? Tohle je kniha snů. Je to ta nejkrásnější kniha, co jsem kdy četla a rozhodně se řadí do top 5 nejlepších knih, které jsem vůbec kdy přečetla. Usmívala jsem se, brečela jsem, bála se. Prožívala jsem všechny ty emoce společně s Iris a Romanem.

Všechny postavy mi přirostly k srdci, Iris a Roman jsou prostě dokonalí, ty jejich čisté duše bylo radostí na stránkách sledovat a poznávat. I vedlejší postavy odvedly skvělou práci a ty mě obvykle moc nezaujmou.

Děj krásně plyne, nestalo se mi, že bych se nudila, celou dobu jsem byla doslova unešená krásou všech slov, která jsem četla. Klobouk dolů Tereze Kupkové, která se postarala o překlad - takhle vypadá mistrovsky odvedená práce.
A samozřejmě klobouk dolů i autorce. Píše nádherně.

Ta kniha má čistou lásku (kterou já prostě zbožňuju), má zajímavé postavy, spletité osudy, originální děj. Má prostě vše. Jasně, nenajdete tady smut, ale za 1) mi to vůbec nevadilo a za 2) by se do téhle knihy ani nehodil. Celá ta atmosféra, která příběhem poletuje, která vás vtáhne… jedna z nejlepších, co jsem zažila.

Jediné, co musím vytknout je v podstatě nulový world building. Docela bych ocenila, kdyby ho autorka aspoň trochu rozpracovala.

Božské rivaly jsem rozhodně nečetla naposled. Abych řekla pravdu, nemůžu se dočkat, až si knihu přečtu znovu - a kdyby tady na mě nečekalo plno jiných knih, udělala bych to pravděpodobně hned.
Víte, co nejvíc miluji na čtení? Tohle. Přesně tohle


Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Po staletích spánku rozpoutali bohové další válku. Osmnáctiletá Iris chce udržet svou rodinu pohromadě, jenže její bratr je na frontě a ona s matkou živoří čím dál víc. Proto se Iris rozhodne získat povýšení v novinách, o nějž boj... více


Komentáře (0)

Přidat komentář