Co za tajemství skrývá tajemný dům v Tasmánii?
recenze
Dům plný tajemství (2024) / Knihomolka97Od autorky u nás již vyšla kniha Návrat na panství, což se mi velmi líbilo a další kniha mě nemohla minout.
Máme zde 3 časové linky a každá má něco do sebe. Období druhé světové války, kde sledujeme osud mladé dívky Grace i její rodiny a přátel. Grace se společně se svojí společnicí Rose musí přestěhovat z Londýna do Tasmánie za strýcem a její život tak nabere směr, který by ji ani ve snu nenapadl.
Dále přeskočíme do osmdesátých let za Benem a Willow, kteří nečekaně zdědí starý dům. Ben se pak snaží zjistit, komu dřív patřil a co se tady vlastně stalo. A jako poslední rok 2004 a pátrání Libby po tajemstvích, které hledal i její otec, který však tragicky zahynul dřív, než se vůbec narodila.
Ze začátku mi déle trvalo se začíst. Autorka rychle skákala z jedné linky do druhé a měla jsem v tom trochu chaos. Mnoho jmen, mnoho popisů a informací. Jakmile jsem se ale začetla, těžko jsem se odtrhávala. Nejvíce mě tedy bavil příběh Grace, u kterého jsem chvilkama úplně trnula. Bena mi bylo moc líto, vnitřně jsem stále nechtěla přijmout to, co se mu stalo. K Libby jsem si hledala cestu déle. Je tu ale samozřejmě vícero postav. Některé si oblíbíte, jiné budete proklínat za jejich chování.
Postupně se začaly skládat dílky skládačky a já byla zvědavá na finále. Od určitého momentu jsem začala tušit, od kud vane vítr, ale stejně mě mnoho dalších věcí překvapilo.
Kniha ve mně taky dokázala vyvolat silné pocity a i slza mi ukápla.
Pokud máte rádi poezii, určitě vás potěší, že tady dostává poměrně velký prostor.
Dům plný tajemství v sobě ukrývá krásný, smutný, dojemný, spletitý příběh, který ve mne bude ještě chvíli rezonovat. Rodinné vztahy, láska, životní ztráty, tajemství, lži ale i naděje...
Dům plný tajemství Amanda Geard
1939: V předvečer války musí mladá Angličanka Grace a její společnice Rose odcestovat na druhý konec světa, aby našly útočiště u Graceina excentrického strýce. Zde se Grace seznámí se sympatickým sousedem Danielem, který je ovšem ... více