Dračí královna - spolupráce

recenze

Dračí královna (2023) 5 z 5 / kiki797
Dračí královna

Nikdy jsem nečetla příběh, jako byl takový. Všeobecně mám ráda historii a tady se jí člověk dočetl spousty a i podle autora byla hodně přesná - i když některé věci pozměnil. Příběh vypráví o naprosto neskutečné královně. V knize se opisuje, jak se postupně vypracovala ze sirotka na snoubenku krále a následně královnu Koreje.
Je to naprosto silná, inteligentní a úžasná žena, jinak to opsat nejde. Naprosto mě ohromila svým charakterem, svými myšlenkami a osobností. Jak se chovala, jaké měla názory a jaký byla vzor a stále je.

V příběhu jsem se také dozvěděla věci, o kterých jsem nikdy neslyšela. Příběh o Jedné Koreji. Sjednocení národa, jedné mysli, jednoho ducha.
Také zde byly dost dobře nastíněny spory a napětí mezi Japonskem.

Příběh byl, ryzí. Opsané napětí, odvaha a také láska. Věrná přátelství a síla. Oblíbila jsem si i několik dalších postav. Bylo to pro mě poznávání něčeho nového, kultury, zvyků a tradic. A taky jsou v knize prvky nadpřirozena.

Nemůžu jinak, než- li říct, že mě autor ohromil.
Příběh se četl sám, ubíhala stránka za stránkou. Zamilovala jsem si to a jsem neskutečně vděčná, za příležitost si knihu přečíst a můžu ji jedině doporučit!

Mám v plánu si přečíst i Dcery dvouhlavého draka, další dílo autora.


Dračí královna Dračí královna William Andrews

Výjimečný příběh osiřelé dívky, která se stala nejmocnější korejskou královnou. Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon míří do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci. Musí také zjistit, proč někd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář