Pokoj mrtvých - zvrácená dokonalost

recenze

Pokoj mrtvých (2023) 4 z 5 / kiki797
Pokoj mrtvých

Vítejte před branami pekla. Strhující thriller ve stylu legendárního Mlčení jehňátek.
Když Vigo a Sylvain přijdou o práci, rozhodnou se svému bývalému zaměstnavateli pomstít. Po dokončení záškodnické akce se baví lehkovážnou hrou jedou v noci autem s vypnutými světly. Nečekaně srazí muže, který namístě zemře. Nedaleko mrtvoly najdou kufr se dvěma miliony eur a peníze si nechají. Za pár dní se však dozvědí, že šlo o výkupné, které požadoval únosce malé dívky A tak se stane, že se jejich cesty zkříží se sadistickým psychopatem, který nikdy neodpouští.

-
Pravidlo prvních padesáti stránek možná přece jen platí. Do těch jsem se taky před pár dny pustila. Potom jsem začala opět číst a stačí říct, že mě to naprosto pohltilo.

Mrazivý, doslova zvrácený thriller odehrávající se v temných uličkách Francie. Už teď to zní lákavě, že?

Už dlouho jsem toužila po thrilleru s originálním (nebo aspoň trochu) nápadem, kde se nebudu stačit divit. Tenhle vybočoval normám.

Okamžitě se mi zalíbil paralelní styl, kdy se odvíjelo nejen dva, ale více dějů zároveň.

Co musím zcela určitě ocenit je vyšetřovatelka. Žádný typický bývalý alkoholik, nebo feťák. Ale čerstvá matka dvojčat, co skrývá skříň s matnými skly, která je plná tajemství. Na chvíli možná zarazí, ale také je temná. Nechává se až do hloubky fascinovat vraždami až je i sama imaginárním vrahem.
Její povaha však působí sympaticky, světle. Dokud nevkročíte do jejího bytu a nezačnou vás napadat otázky.

Naprosto jsem si to zamilovala. Mínus bod za pomalý rozjezd, ale nebudete stačit číst. Doslova. A neodhadnete, kam se všechny ty dějové linie stočí..


Pokoj mrtvých Pokoj mrtvých Franck Thilliez

Vítejte před branami pekla. Strhující thriller ve stylu legendárního Mlčení jehňátek. Když Vigo a Sylvain přijdou o práci, rozhodnou se svému bývalému zaměstnavateli pomstít. Po dokončení záškodnické akce se baví lehkovážnou hro... více


Komentáře (0)

Přidat komentář