Atentát

recenze

Atentát (2023) 5 z 5 / kiki797
Atentát

Nakolik známe své nejbližší? Grafický román z centra izraelsko-palestinského konfliktu.

Respektovaný palestinský chirurg Amin Džaafari zažívá den jako z noční můry. V centru Tel Avivu došlo k sebevražednému útoku a on se snaží zachránit co největší počet zraněných. Když se dozví, že atentátnicí byla jeho žena, zhroutí se mu celý svět. Jak je možné, že si ničeho nevšiml? Amin se rozhodne zjistit, kdo jeho ženu zradikalizoval a co ji ke strašlivému činu vedlo. Při hledání pravdy bude muset čelit svým nejhorším obavám, předsudkům i realitě, kterou dlouho odmítal vidět.

-
Další komiks tentokrát o další závažné tematice. Konkrétně odehrávající se v centru izraelsko-palestinského konfliktu o kterém se přiznám jsem moc nevěděla. Úplně mě někdy až dostalo, jak se tam celá situace řeší a jak (sice je to známo ale i tak) dokážou být lidi zvrácení a krutí.
Kdo o této tematice moc neví, určitě doporučuji. Dozvíte se o tématu, o kterém by se mluvit mělo. Prostřednictvím nádherně vyvedených ilustrací.

Postavy působily jak reálné a já jsem to opět přečetla na jeden zátah.
Takový brutální konec bych nečekala, ale zároveň to splnilo pojmu příběhu.
Kdo se o tohle téma zajímá,..teroristi, organizace, Izrael, Palestina.. tak je to právě pro vás.
Děkuji za poskytnutí komiksu od Albatros Media. Jsem z toho celého nadšená a je zároveň dost chytré ponaučit lidi a nechat je se něco dozvědět, prostřednictvím takových komiksů, které si dokáží přečíst všichni.


Atentát Atentát Loïc Dauvillier

Respektovaný palestinský chirurg Amin Džaafari zažívá den jako z noční můry. V centru Tel Avivu došlo k sebevražednému útoku a on se snaží zachránit co největší počet zraněných. Když se dozví, že atentátnicí byla jeho žena, zhrout... více


Komentáře (0)

Přidat komentář