Temná pláň

recenze

Temná pláň (2024) 4 z 5 / kiki797
Temná pláň

Kdo by řekl, že autor dokáže proměnit na pohled tak jednoduchý motiv sebevraždy, na tak zamotanou chladnokrevnou vraždu, kde se potýkají dva světy - armády a církve?

Setkáváme se zde už s třetím případem detektiva Forda a jeho vyšetřovacím týmem. Musím ale rovnou říct, že tento díl považuju za nekompromisně nejlepší z celé série. Autor se nebál nám zde dost přiblížit postavy a já si opět - ještě více, oblíbila Forda. Jeho vtipné, někdy až útočné poznámky (právem), ve mně vyvolávaly často úsměv. Líbily se mi však jeho názory. V knize se nejen potýkáme s armádou a církví, ale i tématem LGBT+ vztahů a to právě v armádě. Mezi obětí a vojínkou. Detektiv zde vyjadřuje naprosto chápavé postoje k této myšlence. K rovnosti a stejným schopnostem a právem být s tím, s kým člověk být chce.

Také se zde naprosto odhodlaně žene za vyřešením vraždy. Jeho podporou se stává moje další oblíbená - Hannah. Společně se k vysvětlení dostanou. Musím však na závěr dodat, že pokud budete číst pečlivě, tak před koncem budete vědět totožnost vraha i vy, ale nic nemění na tom fakt, že vás to naprosto rozseká.


Temná pláň Temná pláň Andy Maslen

Spravedlnost mrtvým, rozhřešení živým. Třetí případ detektiva Forda. Ve vojenském prostoru na Salisburské pláni dojde k úmrtí mladé vojačky. Vše ukazuje na sebevraždu, ale detektiv Ford má pochybnosti. Přes odpor armádních předst... více


Komentáře (0)

Přidat komentář