Dům v olivovém háji

recenze

Dům v olivovém háji (2024) 5 z 5 / EvikU.
Dům v olivovém háji

Kniha je o třech ženách ve zralém věku. Mario vede kuchařský kurz v Řecku. Je to její sen už od malé holky, moc ráda kombinuje různé ingredience, aby to pak na jazyku vytvořilo harmonii chutí.

Na její kurz přijedou dvě zvláštní ženy. Slavná spisovatelka Kayla a bývalá tanečnice Alessandra. Na první pohled si navzájem ne úplně sednou. Je to tím, že každá za sebou mají kus života. Nikdo nemůže druhého soudit, jak se chová, když neprožil to co on.

Vaření v Mariině kuchyni má však uzdravující účinky. Při vaření si vyprávějí o svém životě, každá má nějakou bolest v srdci, se kterou se musí vyrovnat. Ať už je to nemoc, zrada, nevěra, neplodnost, ztráta někoho blízkého.

Příroda, včely, pokrmy, tradice, víra v Boha, rodinné vztahy a dědičné vlohy. To vše vás pohladí v tomto románu, který se čte jedním dechem. Ano je to ten druh pohádky pro dospělé, ale tak moc dobře se čte!

Zamyslíte se u ní nad svým životem. Možná vám i poradí, jak se svou bolestí vyrovnat. Musíme odpustit, přijmout a jít dál. Nádherná kniha.


Dům v olivovém háji Dům v olivovém háji Emma Cowell

Vítejte v Mariině kuchyni! Kuchařská škola v idylické přímořské vesnici nabízí lákavé vůně neodolatelných řeckých pokrmů, které studenty učí vařit slavná šéfkuchařka Maria. Ještě před začátkem sezony k ní přijedou dvě zvláštní ž... více


Komentáře (0)

Přidat komentář