Hodinářův trik – thriller
recenze
Hodinářův trik (2024) / KizuiziZa recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)
Pád stavebního jeřábu by se mohl zdát jako náhoda, ale k sabotáži se přihlásí politická frakce. Pokud jejich podmínky nebudou vyslyšeny, spadne další jeřáb. K případu je povolán Lincoln Rhyme a jeho zjištění budou nanejvýš znepokojivá...
Je to už šestnáctý díl série, která patří mezi moje srdcovky. Je v ní sice pár lehce slabších dílů, ale to má snad každá série a mně to zrovna u téhle vůbec nevadí. Moc ráda se vracím mezi kriminalisty v New Yorku, opatrovníka Thoma a hlavně Lincolna s Amelií.
Hodinářův trik je opět parádní jízdou, kterou rozhodně nemůže vynechat nikdo, kdo tuhle sérii čte. Jak už název napovídá, vrácí se zde Hodinář, který je pro Lincolna asi jediným důstojným protivníkem. Kdo sérii četl tak ví, že tihle dva pánové se rozhodně nesetkávají poprvé a pokaždé je to hodně dramatické. A jako v předchozích případech, i tentokrát půjde o život.
Hlavní postavou (a takovým „lákadlem“) téhle série je Lincoln Rhyme. Bývalý kriminalista, který při jednom vyšetřování ochrnul. Je to chlapík, který nemá moc smysl pro humor, absolutně ho nezajímá televize, ale podle bláta na podrážce vašich bot přesně pozná, kudy jste přišli. Jeho život rozhodně není lehký a Lincoln umí být i velmi hrubý, ale jeho ošetřovatel Thom se naštěstí nedá jen tak urazit. A pak je tu partička kriminalistů, kteří Linka rádi zásobují novou prací.
Hodně jsem se na tenhle díl těšila, protože když přijde na scénu Hodinář, není nouze o chytré a velmi důmyslné případy. Čtení je to svižné, místy dost dramatické a občas i velmi překvapivé. Objevuje se tu totiž někdo hodně zajímavý... A ten konec! Ne, já vám nic neprozradím, ale něco vám poradím – pokud patříte mezi čtenáře, kteří si dopředu přečtou konec, rozhodně to nedělejte! Byla by to totiž velká chyba!
P.S.: kniha se dá číst i samostatně, ale víte jak – je lepší přečíst si sérii celou. A mimochodem starší díly teď vychází v reedici, takže pokud vám některý chybí, neváhejte!
Hodinářův trik Jeffery Deaver
V New Yorku se záhadně zřítí stavební jeřáb, který způsobí obrovskou zkázu. Případu se ujímají Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. K sabotáži se brzy přihlásí lidé z tajemné politické frakce a předloží ultimátum: pokud nedostanou, co... více