Kay Hunterová odhaluje Krvavé tajemství i osobní hrozbu

recenze

Krvavé tajemství (2024) 3 z 5 / KočkomilkaJana
Krvavé tajemství

Je to hodně dlouho, co jsem četla první a druhý díl příběhů s Kay (Vyděšená k smrti a Vůle žít). Musela jsem si na základě svých recenzí připomenout, o čem vedlejší dějová linka osobního života seržantky Hunterové je. Ne, že by v Krvavém tajemství byla stěžejní, ale přece jen půjde o prvek, který bude samotné vyšetřování stínově ovlivňovat.

Na oslavě zásnub je nalezena mrtvá šestnáctiletá dívka. Rozjede se pátrání po vrahovi mezi smetánkou a boháči, kde všichni mají konexe na někoho vysoko postaveného, který může policii zavařit. Kay je stále v nemilosti nejvyššího nadřízeného a vyšetřování se dlouho nemůže pohnout z místa…

Upřímně, čekala jsem od Rachel Amphlett maličko více. Vyděšená k smrti, kde jsme se s Kay seznámili, mi sebrala dech. Vůle žít už maličko pokulhávala a Krvavé tajemství je jak chudá příbuzná na velkolepém plese královské rodiny. Autorka se drží svého schématu - detaily, výslechy, hledání na internetu. Jenže tentokrát si asi vybrala špatné téma, neboť se jí nepodařilo policii posouvat jinak než náhodou. Byl to pro mne veliký šok, protože jsem na 319 stránkách čekala víc informací, které by mě přivedly k vrahovi. Dokonce jakoby autorka zapomněla některé detaily čtenáři vůbec přednést - protože v tu chvíli vyšetřování vraždy Sofie zastínil osobní problém Hunterové.

Co se ale Amphlett povedlo, bylo samotná Kay a její “tajemství. Líbil se mi její zápal i testování nápadů. Mrzelo mne, že vztah s Adamem nedostal více prostoru, na druhou stranu se více angažuje přímý nadřízený Sharp a to samo o sobě slibuje drsné pokračování, kdy poteče krev.

Detektivka Krvavé tajemství stojí za starou belu. Nad průměrem drží dílo osobní linka Kay Hunterové a autorčin um psát čtivě i o loupající se omítce starého zámku. I když jsem z třetí knihy smutná,nic mne neudrží dál od čtyřky. Rachel Amphlett patří mezi autory, kteří se vám dostanou pod kůži. Je jedno, zda řeší případ sebevraždy nebo brutálního umlácení, nahodila udičku s osobním životem seržantky velice dobře a zaujala. To mnoho “lepších autorů neumí.


Krvavé tajemství Krvavé tajemství Rachel Amphlett

Brutální vražda v elitářské rodině. Třetí případ Kay Hunterové. Večírek na zahradě kentského zámečku se nečekaně zvrtne, když je objevena mrtvola šestnáctileté Sophie, na jejíž počest se slavnost konala. Přestože se nejdřív zdá, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář