Když přeskočí jiskra

recenze

Když přeskočí jiskra (2024) 2 z 5 / ElisR1
Když přeskočí jiskra

Tak tahle kniha mi vůbec nesedla a spíš jsem se do jejího čtení musela nutit. Hlavním důvodem byla nejspíš samotná hlavní hrdinka Evie, která mi byla nesmírně nesympatická, protože se neustále plácala ve svých problémech a udělala z nich středobod svého života.
Můj dojem z knihy nepozvednul ani Callum, který se s Evie dělil o pohled vyprávění. Ale ačkoliv byl velmi milý, nijak zvlášť mě nakonec neohromil, protože mi přišel takový nijaký, ale rozhodně byl sympatičtější, než hlavní hrdinka.
Pokud bych měla jmenovat jednu postavu, co rozhodně stojí za zmínku, byla by to babi Agnes, jež vás dostane svojí čiperností.
Ale teď už k samotné knize.
Bohužel musím říct, že mi nesedl ani samotný styl vyprávění, kdy autorka nasadila šnečí tempo a po celou dobu knihy se téměř nic nedělo. Tedy, až na neustálé dohazovačské služby celé vesnice, které mi už po pár stránkách lezlo na nervy.
Jak už jste asi pochopili, Když přeskočí jiskra je poklidné romantické čtení, které se mimo jiné zaměřuje i na rodinné vztahy a okrajově na vaření marmelády. To vše je doplněné krásným prostředím Skotska a nese se v duchu předvídatelnosti bez žádných větších zvratů.
Co se samotného závěru týče, byl na můj vkus až moc přeslazený, takže se mnou to neudělalo nic, kromě dostavené úlevy, že mám knihu za sebou.

Pokud hledáte odpočinkovou romantiku odehrávající se v malebném prostředí a neočekáváte nic nového, tak tohle by vás na pár večerů mohlo zabavit. Ale bohužel za mě není Když přeskočí jiskra něco, co by se nedalo odložit.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Evie se naučila, že špatné věci se dějí, když jedná bez rozmyslu, a proto sází na jistotu. Callum, sympatický hasič s neodolatelným úsměvem, je pravý opak – hledá vzrušení a neví, jak zpomalit. Když se ubytuje na rodinné farmě u E... více


Komentáře (0)

Přidat komentář