Koruna kouře – návrat do světa vůní

recenze

Koruna kouře (2022) 4 z 5 / Msomaji
Koruna kouře

Rakel a Ash zachránili korunního prince, ale jejich cesty se nedobrovolně rozdělily. Rakel i princ Nisai si myslí, že Ash je mrtvev, ale toho drží ve vězení zákeřný Zostar a snaží se zneužít jeho utajovaných vlastností. Ashův plán je jasný – musí uprchnout z vězení, aby mohl všechny varovat před nebezpečím, které Zostar plánuje. Ale budou jejich síly stačit, aby zabránili nadvládě Ztraceného boha Doskaie?

Koruna kouře je druhá část velmi zajímavé fantasy Vůně Aramteshe, jejíž první část, Temný květ, mě v loňském roce naprosto nadchla. A i proto jsem se neskutečně těšila na toto pokračování.

Opět se zde vydáváme do tajemného a vůněmi prostoupeného světa Aramteshe a plynule pokračujeme v dobrodružné výpravě našich hrdinů z předchozí části. Ano, chápete to správně – ke čtení této knihy je potřeba znalost části předcházející. Originální svět svět zůstává, jen se k Rakel a Ashovi se přidává další postava, která nám příběh vypráví ze svého pohledu – Luz.

Jak jsem již zmínila, na knihu jsem se hodně těšila a má očekávání byla veliká. Bohužel se nějak nenaplnila. V této části mi poměrně dost vadilo chování Rakel, která mi v první části nějak nevadila. Co mě mrzí asi ze všeho nejvíc je fakt, že ubylo té základní a originální složky tohoto příběhu – vůní. Voňavost příběhu mě prve naprosto uchvátila, a i když vůně jsou tu stále, v podstatě se v příběhu ztrácejí. A druhou větší výtku mám k zakončení - to mi přišelo poněkud uspěchané, hlavně když to vezmeme z pohledu celého příběhu, který byl neuvěřitelně propracovaný. Nevím, zda měla autorka limitovaný počet stran, nebo se jí nechtělo závěr více propracovávat, ale myslím, že je to v každém případě velká škoda.

Duologie Vůně Aramtashe si rozhodně zaslouží pozornost, a to i přes pár mých výtek této druhé části. Kouzelný a velmi originální svět, který je perfektně zpracovaný, příběh je čtivý a najdeme v něm akci, dobrodružství, napětí i špetku romantiky.

Opět musím pochválit nakladatelství Moba za naprosto úchvatnou obálku, a to u obou částí.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Moba.


Koruna kouře Koruna kouře P. M. Freestone

Naši hrdinové Rakel a Ash, kteří se v předchozím díle vydali na nebezpečnou cestu, aby nalezli protilék na jed, který otrávil prince, tentokrát však musejí překonat nástrahy každý zvlášť. Na vytváření a rozeznávání vůní obzvlášť n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář