Království v kameni

recenze

Království v kameni (2023) 4 z 5 / lucie.svobodova
Království v kameni

Temný fantasy román zasazený do drsného a tajuplného prostředí Vermilionských hor.
O horách se během staletí rozneslo mnoho pověr, především o jejich nástrahách. Ale jsou to skutečně jen pověry?

Hlavní hrdinkou je princezna Morgane, dcera krutého krále, který vládne království uvězněnému v mohutných skalách.
Král je znám svou tyranií a krutostí, což vytváří nehostinné a nebezpečné prostředí nejen pro jeho poddané, ale i pro jeho vlastní děti.

Příběh začíná několika pokusy o vraždu Morgane a jejího bratra - dvojče Gabriela. Tyto události přinutí Morgane k útěku do nitra Vermilionských hor, kde se setkává s mnoha nástrahami, nestvůrami a nebezpečími, které číhají na každém kroku.
V divočině musí Morgane čelit nejen fyzickým hrozbám, ale i vlastním vnitřním démonům a otázkám o své identitě a budoucnosti.

Klíčovým motivem příběhu je pro mě Morganeina vnitřní cesta a její boj s otázkou, zda půjde ve stopách svého krutého otce, nebo si najde vlastní cestu a osud.

Její rozhodnutí není snadné, protože je ovlivňováno nejen strachem a tlakem okolí, ale i silnými iluzemi a klamem, které hory vytvářejí.
Morgane se musí také rozhodnout, zda se postaví krvežíznivým obludám a ničivým iluzím, které ohrožují její život a zdravý rozum.

Během svého putování Morgane narazí na různé postavy, které ji mohou buď pomoci, nebo ji zradit. Každé setkání je důležité pro její osobní růst a pochopení světa kolem sebe.
Postav je v příběhu opravdu hodně a jsou zajímavé. Věřím, že se o nich dozvíme více v pokračování.

Příběh je plný napětí, nečekaných zvratů a emocionálních momentů, které udržují čtenáře v napětí až do samotného konce.

Celkově je knížka komplexní a dobře promyšlený fantasy román, který nabízí nejen dobrodružství a akci, ale i hlubší témata, jako je hledání sebe sama, morálka a odvaha postavit se vlastnímu osudu.

Ze začátku jsem měla malinko problém se začíst, ale postupně jsem měla opačný problém - knihu odložit . Výtku bych však měla k dialogům, ty by zasloužily trochu péče.


Království v kameni Království v kameni Nela Mičková

Princezna Morgane je dcerou krutého krále, který vládne království uvězněnému ve skále Vermilionských hor, o jejichž nebezpečných nástrahách se během staletí rozneslo mnoho pověr. Po několika pokusech o její i bratrovu vraždu utík... více


Komentáře (0)

Přidat komentář