Který je ten pravý?

recenze

Sladké vyhlídky (2024) 3 z 5 / Kikina182
Sladké vyhlídky

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Alpress za účelem recenze.

Vypadá to, že Holllyn život se konečně posouvá tím správným směrem. Nejenže koupila cukrárnu Sladký život, ale také si domluvila schůzku s Benem, ředitelem banky. Jenže její vztah se ocitne v ohrožení ještě dřív, než vůbec pořádně začne. Na scéně se totiž objeví její bývalý přítel Dan a Holly se najednou ocitá před volbou, o které si nemyslela, že by ji někdy musela učinit.

Stejně jako do prvního dílu jsem se i tentokrát do příběhu snadno začetla. Je lehký, takže plyne opravdu rychle, ale zároveň v něm nechybí popisy, které jsou perfektně zakomponovány do samotného příběhu, takže je člověk vnímá spíš jen tak mimoděk. Navíc i díky nim z příběhu sálá nádherná atmosféra.

Sám o sobě mi příběh nepřijde špatný. Je to vlastně docela klasická zápletka, která tady byla už na tisíc způsobů, ale když je dobře napsaná a jsou u ní i nějaké originální prvky, tak to vůbec není na škodu. A nemůžu říct, že by to tak v tomhle případě nebylo, ale v kontextu s prvním dílem mi to zkrátka nesedlo.

Při čtení jsem měla dojem, jako kdybych četla jednu velkou pseudozápletku, která v sérii vůbec není třeba a je tady zkrátka jen proto, aby tady byla. Samozřejmě ještě nevím, co se stane v dalších dílech, ale i tak si myslím, že tohle je z hlediska celé série výplňová a tudíž naprosto zbytečná kniha, která sérii až na několik menších věcí vůbec nikam neposouvá.

Hodně postav je už známo z prvního dílu, kde byly skvěle popsané a v této knize jsou představeny ve stejném duchu, ale zároveň je tu vidět, že si prošly i nějakým tím vývojem. Někdo větším, někdo menším. A skvěle popsané jsou samozřejmě i nové postavy.

Oproti prvnímu dílu mě kniha Sladké vyhlídky dost zklamala. Není špatná, ale podle mě se zkrátka jedná o výplňový díl, který v rámci celé série nebude mít významnou roli. Jde o milé a odpočinkové čtení, ale v podstatě průměrné. I tak se ale moc těším na další díl a pevně věřím, že kvalitou dosáhne toho prvního.

Sladké vyhlídky Sladké vyhlídky Hannah M. Lynn

Holly se konečně stala majitelkou cukrárny Sladký život. Také se sbližuje s Benem, ředitelem místní banky. Jenže pak se na scéně objeví Hollyin bývalý přítel Dan, který se ji snaží získat zpátky, a dokonce ji požádá o ruku. Ben s ... více

Komentáře (0)