Láska, budoucnost a roboti

recenze

Mechanika lásky (2023) 5 z 5 / Kikina182
Mechanika lásky

Bel by byla nejraději, kdyby se jí všichni přestali ptát na vysokou, protože nemá nejmenší tušení, co chce v životě dělat. Ačkoli když se stane v podstatě omylem členem robotického kroužku, začíná zjišťovat, co by ji skutečně bavilo. Jen kdyby ji ostatní brali vážně. Hlavně Teo, který pro robotický kroužek v podstatě žije a většina lidí mu je zvyklá všechno odkývat. Bel se však nebojí poukázat na jeho chyby, což mu není úplně po chuti.

Autorka píše čtivě a lehce, takže není problém se do knihy začíst. Navíc se jí skvěle povedlo vysvětlit složitější témata i bez toho, aby se v knize objevila hromada nudných a složitých popisů.

Ačkoli se to tak nemusí ze začátku zdát, kniha se z velké části zabývá budoucností, plány do budoucna, očekáváním okolím a tím, co člověk vlastně chce. Je to do příběhu vloženo nenásilně, ale zároveň je to jedno z důležitých poselství knihy.

Milostná linka je hrozně roztomilá a celou dobu jsem si střety mezi hlavními postavami neskutečně užívala, ti dva byli prostě perfektní. A moc se mi líbí, jak je celá zápletka propojená s technikou a roboty. Sice těmhle věcem absolutně nerozumím, ale tady to bylo podáno srozumitelně a skvěle to ozvláštnilo celou knihu.

I postavy se povedly. Především se mi líbí, že i když je autorka na začátku představila skrz jejich vlastnosti nějakým způsobem, postupně se objevovaly jiné jejich stránky, díky kterým jsem na ně neustále přehodnocovala názor.

Mechanika lásky je příjemná oddechovka s relativně jednoduchým dějem, která ale zahřeje na duši. Pokud hledáte knihu, která vám vykouzlí úsměv na tváři, můžu doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Eurmedia - Yoli.


Mechanika lásky Mechanika lásky Alexene Farol Follmuth

To poslední, nad čím by Bel chtěla přemýšlet, je budoucnost. Přihlášky na vysokou? Nechte se vysmát. Mimoškolní aktivity? To určitě. Pak se ale ve škole projeví její nadání pro robotiku, a Bel tak musí začít docházet na robotický ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář