Láska silnější než smrt

recenze

Vždycky není navěky (2024) 5 z 5 / Kikina182
Vždycky není navěky

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Grada - Cosmopolis za účelem recenze. #spoluprace

Hart a Ruby jsou spřízněné duše a jsou naprosto nerozluční. Ani jeden z nich nepočítá s budoucností bez toho druhého. Jenže pak se Hart při tragické nehodě utopí a Ruby tak zůstává bez něj. Nebo si to alespoň myslí. Hart dostává druhou šanci a je přenesen do těla místního kluka Jamesona. Je odhodlaný získat Ruby zpátky, ale má to jeden háček. Nebo spíš několik. Není schopen jí říct, kdo je a brzy už to nebude vědět ani on sám. Navíc Ruby Jamesona nesnáší.

Autorka má krásný styl psaní, který se i přes těžké téma, které dokázala ztvárnit opravdu skvěle a emotivně, odvíjí s určitou lehkostí a je tak jednoduché se do knihy začíst.

Příběhy o lásce, která je silnější než smrt mám moc ráda a tenhle je opravdu originální. Moc se mi líbí všechna ta pravidla, která musí Hart jako Jameson dodržovat. Je to zajímavé a v rámci příběhu to dává naprostý smysl. Stejně tak se mi moc líbí i to, že má Ruby a její rodina určitý přístup k nadpřirozenu, což zápletce zase dodává nový rozměr.

Celkově je zpracování příběhu skvělé. Je to neotřelé a líbí se mi, že se kniha nezaměřuje jen na příběh dvou spřízněných duší, ale i na Ruby a Harta jako jednotlivce. Na to, jak se vyrovnávají s novými okolnostmi a jak postupně zjišťují, kým vlastně jsou. Jejich vývoj je v knize důkladně zaznamenán, jelikož sebepoznání je v tomto příběhu stejně důležité jako milostná zápletka.

Vždycky není navěky je jedna z těch knih, která mi už po prvním přečtení uvízla v hlavě a určitě na ni jen tak nezapomenu. Je to příběh, který mě chytil za srdce a pokud vám nevadí knihy, které mají lehký sklon k depresivnosti, určitě moc doporučuji.


Vždycky není navěky Vždycky není navěky J.C. Cervantes (p)

Může pravá láska překonat smrt? Hart a Ruby jsou spřízněné duše a nejlepší kamarádi už od dětství. Chystají se nastoupit do posledního ročníku střední školy, když se Hart při tragické nehodě na lodi utopí a Ruby je naprosto zdr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář