Smrtící tajemství

recenze

Jen pět přežije (2024) 3 z 5 / Kikina182
Jen pět přežije

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Grada - Cosmopolis za účelem recenze. #spoluprace

Red se spolu s kamarádem ze školy, s klukem, se kterým by se ráda víc než jen kamarádila, svou nejlepší kamarádkou, jejím bratrem a jeho přítelkyní vydává na jarní prázdniny. Uprostřed cesty se jim však porouchá karavan a brzy na to na něj někdo začne střílet. Střelec přesně ví, kdo se v karavanu nachází a hodlá je v pustině držet, dokud nezjistí tajemství jednoho z nich. Jenže nebezpečná tajemství mají všichni a všichni si jsou také jistí, že zrovna o to jejich přece jít nemůže.

Holly Jackson píše skvěle, ale tentokrát mi tady chyběla určitá lehkost a plynulost, která nechyběla v její sérii Návod na vraždu pro hodné holky. Kniha se tak sice nečte špatně, ale není to úplně to pravé ořechové.

Už od začátku se příběh dost táhl. První dvě třetiny knihy jsem se skoro pořád nudila, protože se skoro vůbec nic nedělo. Bylo to jen dlouhé přemítání o tom, co mají postavy dělat s ještě delšími myšlenkovými pochody, které se točily v kruhu.

Spád kniha dostala až zhruba na posledních sto stranách, kdy se konečně začalo něco dít a nechybělo tak napětí a akce. Tuhle část jsem si moc užila a to včetně úplného konce, který byl v knize popsán skrz různé dokumenty a i když byl uzavřený, tak tam přeci jen byla skulinka pro to, abych se jako čtenář jen mohla dohadovat, jak přesně některé z postav skončily.

Postavy jsou skvěle popsané, takže jsem od začátku věděla, kdo je kdo. Navíc šla autorka dost do hloubky a to aniž by prozradila, co jednotlivé postavy skrývají a jaká je jejich temná stránka dřív, než nastal ten správný čas.

Zápletka knihy je zajímavá, ale není v ní toho tolik, aby mě kniha dokázala zaujmout a udržet v napětí celých čtyři sta stran. Takhle je příběh plný nezáživných věcí, kvůli čemuž jsem se většinu knihy nudila, což rozhodně není kýžený efekt. Obzvlášť u thrilleru.


Jen pět přežije Jen pět přežije Holly Jackson

Osm hodin. Šest přátel. Jeden snajpr. Red Kennyová vyrazila o jarňácích s partou kamarádů na road trip. Jen ona, její nejlepší kámoška se svým starším bratrem, jeho dokonalá holka, kamarád ze školy a kluk, se kterým by Red nejr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář