Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada - Cosmopolis za účelem recenze.
Ve Skotsku leží rezort, kde jsou Vánoce po celý rok a který Holliday považuje za svůj domov. Jenže současný majitel ho chce prodat a zájemce o koupi Damon se jí už od první chvíle nelíbí. Je tedy odhodlaná mu pobyt znepříjemnit natolik, aby ztratil zájem. Brzy však zjišťuje, že není nic, co by Damona přesvědčilo, aby od koupi rezortu upustil a co hůř, hodlá ho přeměnit na luxusní hotel. Holliday tak musí změnit taktiku a zařídit, aby se do Damon do rezortu zamiloval.
Autorka má lehký styl psaní, který se rychle čte. Nechybí popisy okolí, které knize dodávají na atmosféře, ale přijde mi, že by mohly být výraznější.
Vánoční vesnička je asi to jediné, co mi na příběhu přišlo originální. Z příběhu má vyřazovat vánoční a pohodová atmosféra, což se povedlo, ale zápletka bohužel moc ne.
Příběh je jedno velké klišé. Máme tady dva hrdiny, které mají protichůdné zájmy, ale jeden z nich toho druhého přesvědčí, aby změnil názor a během toho, se do sebe ti dva zamilují. Bohužel je to příběh bez nápadu a bez hloubky. Sice je tady stopa nějakých závažnějších problémů, ale opravdu jen stopa. Navíc v knize není ani příliš výrazná chemie mezi hlavními hrdiny.
V knize nechyběla ani pseudozápletka. O její zbytečnosti nejlíp svědčí, že se odehrála pár kapitol od konce a veškeré problémy se vzápětí vyřešily. Zkrátka bezúčelné drama na konec.
Postavy jsou dobře popsané a vzhledem k příběhu bych řekla, že i relativně do hloubky. A moc se mi líbí, že se autorka nesoustředila jen na hlavní pár, ale i na lidi okolo, které měli v knize své mikropříběhy, skrz které bylo možné je opravdu poznat.
Vánoce ve skotské vesničce je oddechová kniha, která se dobře čte, ale je snadno zapomenutelná. Je to jedna z těch knih, která není špatná, ale zkrátka neurazí ani nenadchne.
Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft
Na Skotské vysočině existuje rezort, kde se dají slavit Vánoce po celý rok. Výzdobu má na starosti lektorka výtvarných kurzů Holliday, která tam i bydlí a Vánoce jednoduše miluje. Jenže majitel se rozhodne chátrající areál prodat.... více