S kamerou do Afriky

recenze

Divoká Afrika (2024) 5 z 5 / Kikina182
Divoká Afrika

Na kameramanku Michelle čeká opravdová výzva, její šéf ji totiž poslal natáčet až do Keni. Ale když už nic jiného, Michelle doufá, že si užije báječné dobrodružství plné zvířat. Brzy se však ukáže, že v Africe na ní čeká nebezpečí a rozhodně nejde o hladové lvi.

Říkám to u všech autorčiných knih a i tentokrát to můžu jen zopakovat. Neměla jsem nejmenší problém se do příběhu začíst, jelikož autorčin styl psaní krásně plyne a v kombinaci s příběhem dokáže člověka pohltit v podstatě okamžitě.

M. K. Hardy opět přišla s neotřelým příběhem, ve kterém popisuje krásy Afriky tak důkladně, že její atmosféra z knihy přímo dýchá a člověk má pocit, jako by se tam ocitl. Tomu vévodí zajímavá zápletka, ve které nechybí velká dávka napětí.

Přiznám se však, že určité části knihy mi byly vyloženě nepříjemné. Bylo třeba, aby v knize byly, protože bez nich by autorka nemohla napsat příběh, který napsal, ale na některé věci, které se týkají zvířat, jsem zkrátka citlivá. To ale ani v nejmenším není nic proti knize. Autorka to totiž dokázala podat skvěle, realisticky, ale zároveň nešla do přílišných detailů. Jen já se některým tématům raději vyhýbám.

Stejně jako u všech svých předchozích knih si dala autorka záležet i na postavách. Popsala je opravdu do hloubky. Ale i tak neopomněla ponechat prostor pro různá odhalení ohledně jejich charakteru ani pro možný pozdější vývoj.

Divoká Afrika je trochu mimo to, co obvykle čtu a myslím, že kdyby jí nenapsala M. K. Hardy, tak bych si ji asi nepřečetla. Ale to nemění nic na tom, že se jedná o skvěle napsaný příběh s úžasnou atmosférou a zajímavou zápletkou. Pokud vás aspoň trochu láká, určitě mu dejte šanci.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Cosmopolis a autorce M. K. Hardy.


Divoká Afrika Divoká Afrika M. K. Hardy

Svoji práci kameramanky miluju! Zatím sice jen asistuju, ale i toho si nesmírně vážím. A abych se i do budoucna mohla věnovat tomu, co mě baví, musím dokázat, že jsem vážně dobrá. Obzvlášť když mě můj šéf pošle natáčet až do dale... více


Komentáře (0)

Přidat komentář