Henry je z kluků jediný, kdo nemá žádné tetování. Ale ne na dlouho. Prohrál totiž sázku, a jelikož drží své slovo, musí se nechat tetovat. Nadšený z toho není, ale když potká v tetovacím salónu Yumiko, vypadá prohraná sázka jako ten nejlepší nápad. Yumiko je totiž skvělá a Henry od ní nedokáže dát ruce pryč. Je tu jen jeden problém, její neuvěřitelně tradiční japonská rodina.
Autorčin styl psaní je úplně stejný jako u všech jejích předchozích knih. Je čtivý a plynulý, ale zároveň nechybí popisy, díky kterým si lze představit prostředí i jednotlivé situace. Jako obvykle jsem se tak začetla do knihy v momentě, kdy jsem ji otevřela a než jsem stačila mrknout, byla jsem na konci.
Musím ale říct, že je v příběhu trochu jiná atmosféra než u předchozích dvou dílů, což je způsobeno asi hlavně tím, jakým směrem se v této knize vyvíjí osudy hrdinů z předchozích knih. Ale tahle nová atmosféra je takovým přirozeným posunem knihy.
M. K. Hardy opět přišla s krásným milostným příběhem, který v sobě má spoustu nových a zajímavých témat. Bohužel nemůžu prozradit, o jaká témata se jedná, jelikož by to spoilerovalo celý příběh, ale jsou opravdu různorodá. Některá z nich se zabývají vážnějšími věcmi a jiná jsou jenom zajímavá a ozvláštňují knihu. Všechny ale k příběhu perfektně pasují a dělají ho originálním. A samozřejmě nechybí velká dávka humoru.
V knize se ale objevily i dvě vedlejší zápletky, které byly zajímavé, ale na můj vkus zůstaly buď částečně nedořešené, nebo se vyřešily příliš rychle. To je asi to jediné, co bych příběhu vytkla.
Postavy byly skvěle dopsané. Mnoho z nich je známo z předchozích dílů, přičemž jejich povaha odpovídá tomu, jak je známe z minula, ale zároveň je tam vidět posun, protože přeci jen už nějaký čas uběhl. Nové postavy jsou také důkladně popsané a ani u nich nechybí vývoj, i když je spíše drobnější.
Tetování za trest je další úžasná kniha z pera M. K. Hardy. Je tu sice pár věcí, které mi trošku vadí, ale jde opravdu o maličkosti. Celkově jsem z knihy nadšená a už se moc těším na cokoli dalšího, co si pro nás M. K. Hardy připraví.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji M. K. Hardy a nakladatelství Grada - Cosmopolis.
Tetování za trest M. K. Hardy
Žhavý román od české autorky o prohrané sázce, která nakonec vede ke štěstí, o tom, že i silní hráči rugby se něčeho bojí a že drobné dívky naopak dokážou být mimořádně silné a statečné. Henry: Já musím být úplnej debil. Jen tak s... více