Legenda o Ladě

Díky spolupráci s @humbook , @endlessbibliophile a #humbookblogeri jsem měla možnost si přečíst tuhle úžasnou knihu. Takže moc děkuji.

knize dávám 4/5

Příběh, který vypráví o Ladě, která se chystá přivést z říše mrtvých svého milého Ilju, kterého zabil vodjanoj, mě neskutečně dostal. Hned jsem si při čtení oblíbila hlavní hrdinku Ladu a křesťana, který jí na cestě doprovází ke Stromu světa. Při jejich dobrodružné cestě se toho stane hodně, nejen, že se setkají s ochráncem a pánem lesa Lešijem, ale budou se potýkat s babou Jagou a seznámí se s Domovojem, což je takovej jinačí Dobby.

Kniha je inspirována ruskými lidovými pohádkami a slovanskou mytologií, tohle téma mám hrozně ráda a doufám, že vznikne víc takových knih. Autorka dokázala krásně popsat jednotlivé postavy, až z nich šla hrůza. Kapitoly jsou krátké a pořád se něco děje, takže vás to nutí číst dál a dál. Musím se přiznat, že asi prvních 80 stran, něž se to pořádně rozjelo, mě až tak moc nebavilo. Kvůli tomu také strhávám jednu hvězdičku.

Jestli máte rádi v knihách romantiku, tak tady jí zas až tak moc není. Ano je to příběh o lásce, ale převážně o smutku, ale hlavně o té cestě za Stromem světa a o tajemných bytostech. Konec knihy jsem vůbec nečekala, bylo to smutné, krásné a za mě dost originální.

Neskutečně mě tato kniha překvapila a jsem moc ráda, že máme české autory, kteří píšou takto skvělé knihy.

Legenda o Ladě Legenda o Ladě Jana Švecová

Na den, kdy na ni se šťastným úsměvem Ilja zamával a pak se pod ním během chvilky prolomil led, Lada nikdy nezapomene. Vzal si ho Vodjanoj, pán řeky, a ona teď cítí vinu. Odmítá se smířit s tím, co se stalo, a rozhodne se navštív... více

Komentáře (0)