Magická kosí kavárna

recenze

Tajemství Kosí kavárny (2024) 5 z 5 / jadwiga
Tajemství Kosí kavárny

"Dokud jsme tady na zemi, je úkolem nás strážkyň pečovat o stromy, starat se o ně, sbírat jejich lásku a zapékat ji do koláčů určených těm, kdo truchlí, kdo jsou osamělí."

Magický příběh z Kosí kavárny mi v mnohém připomněl knihu Joanne Harrisové - Čokoláda. Motiv obou příběhů je velmi podobný - dar předávaný mezi generacemi žen, umění naslouchat a léčit. K tomu všemu se celý příběh odehrává v nádherném prostředí malého jižanského městečka Wicklow, kde se v Kosí kavárně schází lidé různého věku, různých povah nebo nosící ve svých srdcích mnohé křivdy. Pomůže jim koláč z Kosí kavárny nebo bude zapotřebí i něco více pro jejich vnitřní uzdravení?

Souhlasím s názorem na obálce knihy, že se jedná o hřejivý román se špetkou magie, romantiky a rodinných tajemství. V nejednu chvíli mě příběh ponoukal nazout si sandále a jít sbírat všelijaké poklady přírody. Prostě nádhera. Více takových knih pro naše něžná srdce.


Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Někdy je potřeba trocha kouzel, abyste našli cestu domů. Ve stínu alabamských hor leží městečko Wicklow. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář