Nedívej se do sklepa

recenze

Za zamčenými dveřmi (2024) 3 z 5 / Kikina182
Za zamčenými dveřmi

Recenzní výtisk mi byl poskytnut v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Nora je úspěšnou doktorkou a nikdo netuší, že je dcerou sériového vraha. Až na to, že někdo její tajemství znát musí, jelikož je jedna z jejích pacientek zavražděna stejným způsobem jako oběti jejího otce a ten to být nemůže, protože sedí už desítky let za mřížemi. Někdo chce, aby z těch vražd byla obviněna Nora. Jenže jí přece nikdo nic dokázat nemůže. Nebo snad ano?

Autorka píše čtivě a v textu nechybí důraz na emoce a myšlenky hlavní hrdinky. Díky tomu spolu s barvitými popisy prostředí a jednotlivých scén je snadné se do příběhu vcítit a nasát jeho atmosféru.

Námět knihy je zajímavý, ale zpracování mě bohužel zklamalo. Příběh není špatný, ale je předvídatelný. Jen krátce po začátku knihy jsem nevěděla, kdo je za vraždy zodpovědný, ale došlo mi to daleko před koncem, kvůli několika indiciím, které nešlo přehlédnout. Bohužel jsem se tak většinu příběhu nudila.

Menším oživeným byly části z Nořiny minulosti, kdy jsem opravdu netušila, jaké budou mít vyústění. Sice jsem čekala, že bude o trochu zajímavější, ale i to, že mě skrz ně dokázala autorka udržet v napětí, se počítá.

Postavy jsou vykreslené skvěle, hlavně hlavní hrdinka se povedla. Moc se mi líbí, že její povaha byla hodně složitá a odráželo se v ní i to, kdo byl její otec. Je pravdou, že mi nebyla zrovna dvakrát sympatická, ale to v případě tohoto příběhu beru spíše jako plus.

Za zamčenými dveřmi je dobrá kniha, ale nic víc. Chybí mi v ní velká dávka napětí a především překvapivý konec, které od thrillerů zkrátka očekávám. Ale pokud v tomhle žánru nemáte moc načteno nebo zkrátka jen hledáte něco, u čeho vypnete, mohla by se vám kniha líbit.


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná ch... více


Komentáře (0)

Přidat komentář