Nejlepší omyl mého života

recenze

Nejlepší omyl mého života (2024) 4 z 5 / Damonka12
Nejlepší omyl mého života

Občas se objeví kniha, u které už od začátku člověk ví, že bude dobrá. A jak poznat, že bude kniha dobrá? U mě je tím momentem často chvíle, kdy mě kniha natolik rozesměje, že se nedokážu udržet, a i na veřejnosti se rozesměji. A lidi po mě poté koukají a většinou je mi to úplně jedno, protože vím, že mám v ruce knihu, která bude dobrá a která mě bude bavit. A to je přesně případ této knihy. Knihu jsem vytáhla v tramvaji a kousek po začátku už jsem se smála a přála si, abych z té tramvaje nemusela vystupovat a mohla jet dál a ideálně dočíst tu knihu.

Kniha vypráví příběh Zary, která si buduje svoji kariéru, aby se stala soudkyní. Na lásku nevěří. Jako malé holce ji věštkyně prozradila jméno jejího budoucího manžela. Co se stane, když už jako dospělá zaslechne to samé jméno? Najde konečně svou pravou lásku, nebo to, co se stalo na pouti by jen výmysl bláznivé věštkyně?

Příběh je opravdu nepředvídatelný. To, co se stalo jsem opravdu nečekala. Asi jsem měla, protože podobné knihy čtu pořád, ale neodhadla jsem to. Takže knize dávám opravdu dost bodů za originalitu.

Zároveň oceňuji, jak už jsem naznačila výše, že mě kniha dokázala rozesmát. Některé scény mezi hrdiny byly prostě dokonalé a já si je četla několikrát. Miluji ironické a vtipné rozhovory hrdinů a těch zde bylo opravdu hodně.

Jinak se kniha vážně dobře čte a rozhodně je to perfektní oddychovka, kterou člověk přečte klidně i za jedno odpoledne, když se to toho opře (a nemusí vystupovat z tramvaje).

Postavy jsem si oblíbila téměř všechny. Chvíli jsem měla problém přijít na chuť sestře hlavní hrdinky, ale i ta si mě nakonec získala.

Přiznám se, že akorát konec mě trochu zklamal, protože přišlo takové to typické klišé, které je pro mě aktuálně zabijákem všeho a vážně to nemůžu vystát. Taky bych ocenila trochu vážnější téma v pozadí, ale i tak jsem ráda, že jsem knihu četla a všem ji můžu jedině doporučit. Nenechte se odradit typickou obálkou s nahým mužem a běžte do ní. Rozhodně nebudete litovat. Teda pokud milujete romantiku.


Nejlepší omyl mého života Nejlepší omyl mého života T. Gephart

Jiskřivá romantická komedie plná vtipných dialogů a silných protagonistů, kteří se nebojí za sebe postavit a rozhodnout se podle svého srdce. Zara nevěří na osudovou lásku. Láska přece není psaná ve hvězdách. A proroctví pouťov... více


Komentáře (0)

Přidat komentář