Nikdy, nikdy: Tak tohle byla velmi netypická Colleen

recenze

Nikdy, nikdy (2024) 3 z 5 / VasnivaCtenarka
Nikdy, nikdy

Co byste dělali, kdybyste ztratili paměť? Kdybyste zkrátka najednou z ničeho nic nevěděli kdo jste, kým jste, co děláte, jak vypadáte. Prostě naprostá ztráta vlastní identity. Podíváte se do zrcadla a nepoznáváte se. Podíváte se na své přátelé a nepoznáváte je. Jste v cizím těle, které se vám buď zamlouvá nebo ne. Nepamatujete si, kde bydlíte, kdo jsou vaši rodiče. No zkrátka zmatek a chaos. Nepochopení.

Přesně tohle se stalo hlavním hrdinům knihy Nikdy, nikdy od autorky Colleen Hooverové a Tarryn Fisher. Cheryl a Silas z minuty na minutu neví kým jsou a jejich cílem je na to přijít. Souvisí to snad s nějakou nemocí? Nebo jejich minulostí?

Autorky nám postupně v příběhu předkládají minulost obou hrdinů a nám se tak odkrývá fakt, že se hlavní hrdinové znají, že se měli více než rádi a že jsou jejich rodiny aktuálně znepřátelené. Co všechno se stalo v jejich osudech vám zde neprozradím.


Za sebe musím napsat, že pro mne byla tato kniha zklamáním. Colleen mám jako autorku poměrně ráda a od Tarryn jsem doposud nic nečetla, přesto jsem však od knihy měla velká očekávání. Autorky přišly s opravdu příjemným nápadem – ztracená paměť se mi jako zápletka velmi zamlouvala. Ovšem pravdou je, že jsem se v průběhu čtení nudila a samotné vyústění příběhu mne také zklamalo.

Promyšlenost děje mi přišla také poměrně chudá a i když hlavní hrdinové pomalu přicházeli na to, kým skutečně jsou, tak celkově mi pojetí toho, jak se děj odehrával, zkrátka neseděl.

Popis osob a prostředí byly ještě celkem dobré, ale na to, že se v knize prakticky nic moc neodehrávalo, mi to přišlo stejně nějaké slabé – takové zvláštně uspěchané a přitom líné. Člověk četl, četl a najednou bum a byl konec. Musím se však přiznat, že jsem byla skutečně zvědavá, jak autorky vybruslí ze situace, do které Cheryl a Silase poslaly.

Vztah k hlavním hrdinům jsem si nevytvořila žádný. Prostě jsem si v poklidu četla jejich příběh a žádné emoce jsem u toho necítila, což se mi většinou u příběhů od samotné Colleen nestává.

No… čekala jsem zkrátka něco jiného, něco víc. Vím, že někteří čtenáři jsou z knihy nadšení a tvrdí, že v příběhu byla ohromná hloubka – já s nimi tento názor nesdílím. Za mě byl tento příběh slabším kouskem. Přesto se však už těším na další knihu od Colleen. Věřím, že mi trošku napraví chuť.


Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Bestsellerové autorky Colleen Hooverová a Tarryn Fisherová spojily síly a společně napsaly naprosto jedinečnou romanci s mystery zápletkou. Charlie Wynwoodová a Silas Nash byli od narození nejlepšími přáteli, dokud se do sebe ve ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář