Noční návštěvník thriller s Lincolnem Rhymem

recenze

Noční návštěvník (2023) 4 z 5 / Msomaji
Noční návštěvník

Zámečník tak si říká ten, který je momentální hrozbou New Yorku. Žádné dveře před ním nezůstanou zavřené, žádný zámek ani poplašný systém ho nezastaví. Jak neslyšně přijde, tak neslyšně odchází. Možná by ho dokázal dokázal zastavit Lincol Rhyme, jenže to by nesměl přijít o práci policejního konzultanta...

Třikrát sláva a jednou hurá k tomu, vyšel nový díl jedné z mých top sérií. Jeffery Deaver patří mezi ty autory, jehož knihy si pořizuju už jen proto, že je napsal on, ovšem kdybych měla vybrat, co se mi od něj líbí nejvíc, vyhrála by právě série s Lincolnem.

Noční návštěvní je už patnáctým dílem série, jejíž hlavní postavou je Lincoln Rhyme. Tentokrát Lincolna a celý "jeho" tým čeká nelehký úkol dopadnout Zámečníka. Nejen že je neskutečně drzý, ale je i velmi, opravdu velmi opatrný, což je právě pro Lincolna velká výzva. Když je však přerušena jeho spolupráce s policií, Lincoln se nevzdá. Hrozí mu za to vězení, ale to jeho geniální mysl a instinkty nemůže zastavit.

Jak jsem už zmínila, J. Deaver je můj oblíbenec, proto jsem byla velmi zvědavá, jak na mne bude tohle vyprávění působit. Bylo to skvělé, napínavé a prostě boží. Dobře, jsem nucena konstatovat, že nám Lincoln za ty roky nějak "vyměkl", ale mně to vlastně ani nevadí. Postava Zámečníka je velmi dobře vymyšlená a já jsem se zas dozvěděla něco nového o zámcích.
Co se mi ale hodně líbilo, bylo téma sociálních sítí. Není to poprvé, co autor toto téma "nakousl" a opět si myslím, že Jeffery velmi dobře popisuje to, na co by si každý jedinec měl dávat pozor - může to mít totiž jinak nemilé následky.

A já už jsem velmi zvědavá na další díl, protože "ON" se asi vrátí a víme, co se pak má stát... (kdo četl ví, kdo nečetl, musí si přečíst :) )

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Domino)


Noční návštěvník Noční návštěvník Jeffery Deaver

V New Yorku řádí geniální zločinec, který si říká Zámečník. Je přímo fascinován zámky a umí si poradit s jakýmkoli bezpečnostním systémem. Když po nocích vniká do cizích obydlí, prozatím své oběti okrádá jen o pocit bezpečí. Linco... více


Komentáře (0)

Přidat komentář