Odešla do tmy, ale ne ze srdcí nejbližších

recenze

Odešla do tmy (2024) 4 z 5 / jadwiga
Odešla do tmy

Každá rodina skrývá nějaké tajemství. A jaké je to rodiny Powellových?

Když do přímořského somersetského městečka Tilby v roce 1994 přijíždí pouť, zmizí nečekaně jedna dívka. Její jméno je Flora Powellová. A je jí pouhých šestnáct let. Celé její rodině se v tu chvíli obrací jejich dosavadní život naruby. Vyslýcháni jsou nejen Flořini kamarádi, ale i její nejbližší rodina. Někteří z nich se stanou až štvanou zvěří, ale i přesto policie nakonec nikoho neobviní. Případ zmizení této mladé dívky se proto stává neobjasněným, s mnoha nevyřčenými otázkami. Až do jednoho dne roku 2012, tedy po dlouhých 18 letech. 

Příběh začíná dvěma chladnokrevnými vraždami - zabita je postarší žena Deirdre a její syna Clive. Tato událost má však očitého svědka, takže se zdá, že vyšetřování nebude trvat dlouho a brzy z nich bude obviněna žena, kterou místní obyvatel uvidí v době vraždy kráčet s brokovnicí v rukách. Jedná se o Heather. Heather je ale později toho dne nalezena v bezvědomí, v kaluži krve. Co se stalo? Chtěla se zabít, když si uvědomila, co udělala? Nebo se mohlo stát něco zcela jiného?

Nechte se pohltit napínavou atmosférou, kterou autorka dávkuje postupně a nepřetržitě vás tak drží v jisté dávce napětí až do konce knihy. Jednotlivá vlákna příběhu rozkrývá v poklidném tempu, což je vlastně předností celého románu. Vážně to umí. Celou dobu jsem podezírala různé lidi z různých činů, ale moc jsem se bohužel netrefila. A ten závěr jsem nečekala. Odešla do tmy je pro mě milé překvapení a já si čtení příběhu užila. Hvězdičku dolů dávám za nálepku mysteriózní. Jako záhadný jsem jej prostě nedokázala vnímat, spíš jako napínavý, promyšlený a čtivý.


Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Do města přijela pouť – a jedna dívka zmizela. Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář