Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace
Vypadalo to, že Signa bude mít konečně naději na normální život a na ne až tak obyčejného přítele. Její strýc byl však obviněn z vraždy a ona má jen omezený čas na to, aby našla skutečného vraha. To však není lehké, protože jí do toho zasahuje Osud, který se ji snaží oddělit od Smrtonoše. Nepomáhá ani to, že její sestřenice Blythe zjišťuje, jak se věci kolem ní mají.
Stejně jako v případě Beladony jsem se do knihy okamžitě začetla. Příběh díky krásnému a názornému stylu psaní přímo utíkal pod rukama.
Druhý díl mi přišel slabší než první, a to především proto, že Purpurea částečně plnila roli výplňového druhého dílu. Tenhle příběh se zkrátka musel odehrát, abychom se dopracovali ke třetímu dílu, což na něm bylo vidět.
V první řadě byl dost předvídatelný. V podstatě už na začátku jsem věděla, jak to celé skončí. Teda alespoň co se týká milostné zápletky. Uznávám, že co se týká pátrání po vrahovi, tak jsem neměla tušení, takže v tomhle mě kniha pro změnu překvapila. A překvapila mě i v tom, že se v ní objevila slovanská mytologie, což k příběhu perfektně sedlo.
Celkově se příběh dost táhl. Klidně by mohl mít tak o sto padesát stran méně a ani v nejmenším by mu to neuškodilo.
Postavy jsou skvěle popsané a autorce se podařilo udržet charakteristiku, kterou jim nadělila v prvním díle. Zároveň skvěle znázornila vývoj některých postav, který rozhodně nebyl malý.
Purpurea je skvělá kniha, ale kvůli délce a předvídatelnosti nedosahuje kvality prvního dílu. I tak ji můžu určitě doporučit. Jsou v ní i zajímavé a originální pasáže a je nutné ji znát, pokud si budete chtít přečíst třetí díl. A pokud můžu soudit z toho, že se odehrálo v tomto díle, tak bude stát za to.
Purpurea Adalyn Grace
Signa a Smrtonoš se musí popasovat s nevypočitatelným nepřítelem. Vévoda Wakefield přišel o život. Pán Thorn Grove čelí obvinění z vraždy. A v nedalekém honosném sídle se usadil sám Osud – s odhodláním se pomstít svému bratru Smrt... více