Výplňový díl jak se patří.
Jude Duartové, lidské dívce žijící ve světě víl, se splnili její dobře promyšlené plány. Ve snaze ochránit svého malého bratra před nátlakem vílího lidu a koruny obelstila novopečeného krále Cardana natolik, že je nyní v její plné moci na celý jeden rok. Jude tak může bez nátlaku spřádat nové plány a poskytnout svému bráškovi co nejvíce času na to, aby mohl být připravený vládnout.
Jenže tohle je svět víl, takže to samozřejmě nebude taková procházka jablečným sadem, v jakou Jude původně doufala. Do cesty se jim totiž dostane vládkyně podmoří Orlagh, která již léta touží pokořit si vílí pevninu a změnu krále vnímá jako více než vhodnou příležitost udeřit.
Tohle byl jednoduše výplňkový díl, kde mohu více méně ocenit pouze začátek a konec. Zbytek knihy se jen plánuje a plánuje a ve finále jsou Jude veškeré její teorie stejně k ničemu. Ocenila bych tu střídání pohledů postav, jelikož se pro mě Jude stává pomalu ale jistě nejméně zajímavou postavou.
Nezbývá než doufat, aby byl závěrečný díl aspoň o trochu lepší.
Více podobných recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza
Podlý král Holly Black
První lekce zní: zatvrď se. Poté co vyšlo najevo, že Doubek je ve skutečnosti dědicem vílího trůnu, musí Jude svému bratříčkovi zajistit bezpečí. A právě jen kvůli tomu k sobě připoutala podlého prince – teď už krále – Cardana a s... více