Přežij dokud můžeš - odpočinková kriminálka se silnou romantickou linkou

recenze

Přežij, dokud můžeš (2024) 3 z 5 / KočkomilkaJana
Přežij, dokud můžeš

Líbivá obálka díla z nakladatelství Metafora mne zaujala již několikrát, ale až teď jsem po této slibované detektivce sáhla. Pocity při čtení se mi střídaly jako na horské dráze - od rozčarování přes nervozitu a napětí až po rozněžnění, a nakonec i jisté zklamání.

Hned na začátek bych ráda uvedla, že anotace knihy se mi zdá poněkud zavádějící. Přežij, dokud můžeš je třetí díl série se speciální agentkou FBI Laurel Snow. Rebecca Zanetti v knize odhaluje mnohé z předchozích dvou dílů, takže pokud si chcete užít i u nich překvapení z odhalení vraha, doporučuji číst sérii popořádku.

Ačkoliv předchozí díly neznám, autorka se s touto možností celkem obstojně vyrovnala. Postupně získáváme informace o osobním životě hlavní hrdinky Laurel, o jejím týmu, partnerovi a hlavně rodině. Po dlouhé době jsem našla hrdinku, která by mi padla do oka a měla i zajímavou tažnou linku série. Proč tedy dávám jen 3 hvězdičky?

Děj začíná nálezem mrtvoly ve stanu. Přijede policie, FBI, Laurel převezme případ. Než dojde k nějakému vývoji v případu, stihne se odehrát řada událostí v osobním životě Laurel (včetně zásahů její poloviční sestry) a pak vše vyvrcholí na několika posledních stránkách knihy.

Kniha má své silné stránky - autorka píše čtivě a postavy jsou sympatické. Nicméně množství vedlejších dějových linek a osobních problémů postav někdy odvádí pozornost od hlavní zápletky. Pokud očekáváte napínavý thriller, jak by mohla naznačovat obálka, můžete být překvapeni množstvím romantických a každodenních prvků (+ tažná linka série!).

Přežij, dokud můžeš je spíše průměrnou detektivkou s výraznou romantickou linkou. Tento mix žánrů nemusí vyhovovat všem čtenářům. Pokud ale máte rádi romantické knihy a chcete zkusit i něco s detektivní zápletkou, tato kniha by pro vás mohla být vhodnou volbou. Je to ideální četba na dovolenou nebo pro chvíle, kdy hledáte oddechové čtení s trochou napětí.


Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Na americkém severozápadě panuje obzvláště vražedná zima a vycházející hvězda FBI Laurel Snowová loví sériového vraha s děsivým modus operandi. Poblíž kostelů, charitativních organizací a poradenských center byla nalezena těla – k... více


Komentáře (0)

Přidat komentář