Příběh o sourozenecké a mateřské lásky, to je Odešla do tmy

recenze

Odešla do tmy (2024) 4 z 5 / tracey9
Odešla do tmy

Odešla do tmy od Claire Douglas mě zaujala už svou anotací. Záhadný příběh sester Powellových, starší Flora záhadně zmizí ve svých 16 letech a osmnáct let později mladší Heather vraždí. Jaký má motiv a co se stalo s Florou?

Tuto knihu jsem hodně vnímala optikou matky, tudíž mi k srdci nejvíce přirostla Margot, matka sester Powellových. Jaké to asi je, když se jedna dcera nenávratně ztratí a druhá je hlavní podezřelá v případu dvou vražd? Žádný med, člověk si to ani nechce představovat. Přesto Margot působí velice stabilně, i přes všechny city a emoce.

Heather, která je matkou 18-měsíčního synka mi k srdci přirostla méně. S její dospělou verzí, ale nemáme moc prostoru se seznámit a navíc se v příběhu kolem ní vynořuje spousta záhad a člověk vůbec neví, co si myslet. Podobně je na tom i její manžel Adam.

Zajímavou postavou pro mě byla reportérka Jess, jejíž příběh mě přesvědčil o tom, abych ji přes původní antipatie vzala na milost. Prošla si v knize obrovskou změnou a velkou zásluhu na tom bezpochyby má laskavá Margot.

Kniha má pomalý rozjezd, nicméně čtenáře stále drží ve střehu. Přemýšlela jsem, hledala motiv, podezřívala doslova všechny. A přesto byl pro mě závěr nečekaný a zároveň skvěle do sebe zapadající. Sečteno a podtrženo, parádní čtení :)

Knihu hodnotím 4 z 5 především pro její pomalejší rozjezd.

Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia , @knihazlin a @my_l.m.v.e


Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Do města přijela pouť – a jedna dívka zmizela. Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář