Richard Ramirez: Night Stalker

recenze

Richard Ramirez: Night Stalker (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
Richard Ramirez: Night Stalker

Richard Ramirez se narodil do početné rodiny jako již páté dítě Juliana Tapii Ramireze a jeho ženy Mercedes. Rodinná pohoda u nich rozhodně nepanovala. Otec vládl pevnou rukou, ne spravedlivě, ale spíš sadisticky, což zákonitě ovlivnilo všechny děti při jejich dospívání. Zvlášť jeho bratr Ruben často vytvářel zlo a neminuly jej ani problémy se zákonem. O to horší je pak fakt, že Julian tak rád trestal! Křiky a silné rány se ozývaly z jejich domu často, ale žili v Mexiku, a tam otcové své děti bili běžně. Zkrátka normální věc, nad kterou se nikdo z jejich okolí ani nepozastavil.

Richard vyrostl v hrozném prostředí, stal se z něj zlý a duševně nalomený člověk, který běžel vstříc smrti už prakticky od dospívání. Vzory mu chyběly, a tak si myslel, že být jako otec a způsobovat lidem bolest, je zcela normální věc. Když onoho dne vynesl soud rozsudek, seděla jeho celá rodina pohromadě a s hrůzou čekala na telefonát. Právník tehdy do telefonu řekl jediné slovo – muertos neboli smrt. Těžko říct, co se v nich ve skutečnosti odehrávalo, ale modlili se za něj. Často prohlašovali, že zemřít by měl Satan, ne Richie. Jak daleko dohlédne slepota??

Philip Carlo ve čtyřech základních, ale velmi obsáhlých kapitolách, líčí Ramirézův život poutavou a beletristickou formou tak dobře, že knížku zhltnete za pár hodin. Není to žádné odpočinkové čtení, často vám budou vlasy stát hrůzou nebo budete zvracet znechucením. To, co Richard svým obětem prováděl, není v žádném případě sexy. O to víc mě doteď překvapuje, kolik žen se do něj dokázalo zamilovat, kolik jich bojovalo za jeho propuštění, i tehdy, když bylo zcela jasné a prokázané, že je vinný a všechny ty zvrácenosti opravdu vykonal. Opět v knize nechybí obrazová příloha, která celou tu neuvěřitelnost individua, jako byl Ramirez, dokonale podtrhuje.

Máte rádi Tru crime? Pokud ano, sledujte Jotu, začala vydávat samé kvalitní čtivo.


Richard Ramirez: Night Stalker Richard Ramirez: Night Stalker Philip Carlo

"Byl jsem obviněn z téměř všech zločinů, které si dokážete představit." Život a zločiny satanistického zabijáka Richarda Ramireze. SÉRIE TRUE CRIME POKRAČUJE. Znáte z Netflixu. Šokující příběh o případu sériového vraha, který insp... více


Komentáře (0)

Přidat komentář