Roztříštěná láska
recenze
Roztříštěná láska (2024) / Knihomolka97Za poskytnutní knihy k recenzi děkuji společnosti Albatros Media v rámci spolupráce.
Jaymerson měla všechno, co si holka na střední může přát. Přítele, partu kamarádů, byla oblíbená, dělala roztleskávačku. Stačilo ale jedno špatné rozhodnutí, mžik, aby se její život změnil. Jedna pitomá nehoda. Po čase po ní všichni chtějí, aby zas bylo všechno jako dřív, ale copak to jde? Ví, že její starý život je navždy pryč a že už nikdy nebude stejná. Ironií je, že jí může porozumět někdo, koho dříve nenáviděla.
Od autorky jsem četla tři díly Divoké říše a moc se mi líbily. Na její novinku Roztříštěná láska jsem byla zvědavá hlavně proto, že je to zase úplně jiný žánr.
Věděla jsem, že to nebude nějaké veselé čtení, přece jen je to heavy contemporary, ale takovou emoční jízdu jsem nečekala. Nečekala jsem, že příběh budu až tak prožívat.
Jayme jsem si oblíbila v průběhu. Ze začátku byla opravdu naivní, pasivní, dělala spíš to, co se od ní očekávalo. Líbil se mi pak její vývoj, i to jak kolikrát vybuchla. Cítila jsem její vztek na vlastní kůži.
Hunter? I když se choval jako blbec, stejně si ho nešlo nezamilovat. Navíc bylo jasné, že za tou fasadou "zlého" kluka se skrývá mnohem víc.
Strašné klišé, ale já to žrala i s navijákem.
Je to YA, takže nějaké velké techtle mechtle tady nenajdete, ale ta chemie mezi nimi? Fakt skvělá!
Jeden moment mi byl víceméně jasný skoro od začátku, ale vůbec mi to nevadilo, protože jsem si přála, bych měla pravdu.
V knize se řeší vážná témata. Smrt, pocity viny, vyrovnání se ztrátou, hledání sebe sama, šikana i nelehké rodinné vztahy. A autorka to zpracovala moc dobře.
Kniha má i krásnou ořízku, která dává smysl až po dočtení. A obálka je sice krásná, ale dost klame a k příběhu se za mě moc nehodí.
Jedná se o první díl série, ale nemusíte se bát, žádný infarktový cliffhanger na konci není.
Roztříštěná láska Stacey Marie Brown
Začátek srdcervoucí série o lásce, smrti a vině. Od autorky fantasy Divoká říše. Jaymerson měla všechno – až do té strašlivé nehody. Jedno špatné rozhodnutí. Jeden zlomek vteřiny. Stačilo tak málo, aby se její život změnil navždy... více