Šepot kouzel a ledová Eira

recenze

Šepot kouzel (2023) 5 z 5 / Red-haired
Šepot kouzel

Eira je kvůli tragické nehodě nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži a prakticky také černou ovcí rodiny. I přes veškeré ujišťování, že vše, co její rodina dělá, je pro její dobro, se Eira cítí méněcenná. Je zvyklá sklopit uši a dělat, co se po ní žádá, dokud se neobjeví možnost zúčastnit se Turnaje pěti království a tím i šance navštívit říši Meru. Eira se konečně postaví sama za sebe a vzepře se tak své rodině, aby jim dokázala svou cenu.

Na začátku jsem opravdu nevěřila, že by si mě zrovna tato kniha mohla získat. Eira byla ufňukaná, celá její rodina mi lezla na nervy a důvod pro zapojení do turnaje mi přišel dost malicherný. Nemohla jsem se mýlit víc. Jakmile začaly zkoušky a příběh se rozjel na plné obrátky, nemohla jsem se od knihy odtrhnout až do samého konce.

Eira je díky svým schopnostem vlastně taková Elsa, jen o něco nebezpečnější, což mi občas přišlo úsměvné, ale já mám živelnou magii ve fantasy moc ráda, takže si vůbec nemůžu stěžovat. I přesto, jak na mě působila na začátku, se z ní vyklubala velká bojovnice, která se nebála postavit autoritám, ani svým milovaným, pokud to bylo nutné.

Těšila jsem se na milostný trojúhelník, ale pokud autorka chtěla, aby na mě zafungoval, neměla jednoho z nápadníků pojmenovat Ferro. Naštěstí mi to Cullen plně vynahradil, protože já si toho hajzlíka, kterého jsem půlku času proklínala, neskutečně zamilovala.

Za mě je to skvělá, akční a napínavá fantasy s boží romantickou linkou a skvěle zpracovanými komplikovanými rodinnými vztahy. Hlavní hrdinka už v prvním díle projde velkým vývojem, ale ještě rozhodně musí dozrát a já se na to moc těším.

Sice bych mohla nějakou tu půlhvězdu strhnout za trochu nedovysvětlený svět a občasné naivní počínání hrdinů, ale nechtějte to po mně. Já se do knihy nakonec naprosto zamilovala a 5*/5* dát musím!


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Někomu jdou stíny v patách, někdo v nich žije. Fantasy ve stylu hitu Kouzla rodu Thornů. Osmnáctiletá Eira Landanová je nejzavrhovanější učnicí v Čarodějné věži. Stále ji dusí srovnávání s jejím starším bratrem, šepot magie i v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář