Keď ma Lukáš oslovil, či si nechcem prečítať knižku o jeho živote, bola som najprv neistá, predsa len, ako teenager som hip hop a rap milovala, ale už som z toho dávno vyrástla. Ale nakoniec som naozaj rada, že som jeho ponuku prijala! Pretože túto knižku chcete čítať!
Rapovej deník zachytáva šestnásťročnú životnú cestu Lukáša, ktorá začína vo veku, keď ešte nemal v peňaženke ani občiansky preukaz a pokračuje až do súčasnosti.
Tak toto bola fantastická jazda od začiatku až do konca! Neskutočne som si čítanie užívala. Nebola chvíľa kedy by som sa nudila. Milujem knihy, které ktoré napísal sám život a toto je jedna z nich.
Je to úprimná a autentická spoveď Lukáša o jeho živote. Žiadne prikrášľovanie, žiadne servítky pred pusu, len čistá realita, či už tá dobrá alebo zlá.
Deník nás vezme na cestu naprieč Lukášovým životom, na rôzne hip hopové akcie, koncerty, festivaly. Prevedie nás jeho úspechmi, ale hlavne neúspechmi. Páčilo sa mi, ako sa nikdy nevzdával a aj keď vedel, že je to totálne na ho***, vždy to nejak dotiahol do konca a išiel si za svojim snom a nič a nikto ho v tom nemohol zastaviť a to vám poviem, že mu život sakra dával na pr**l.
Knížka ale nie je len o hip hope a rape, ale aj cestovaní, hudbe, priateľstve, o boji Lukáša samého so sebou samým a so jeho démonmi. Sex, drugs & hip hop bitches!!!
Úprimne musím povedať, že sa mi Lukášov životný príbeh páčil. Má za sebou toho toľko, že môže povedať, že svoj život si naplno vychutnal a naozaj žil a nie len prežíval. Chcela by som mať za sebou aspoň polovicu toho, čo Lukáš. Toľko zážitkov, príbehov, skúsenosti. Obdivujem, ako sa vždy so všetkým vysporiadal a ako takýto životný štýl zvládol a dúfam, že bude niekedy pokračovať, ďalšími deníkmi.
A aj keď teraz už nie som hiphopovým poslucháčom, na tejto hudbe som vyrastala a rada som sa vďaka tejto knižke vrátila do svojich teenagerských čias. Bolo pekné si zaspomínať na hiphoperov, ktorých som kedysi počúvala. Bola to taká nostalgia, ďakujem.
Určite odporúčam knižku hlavne nadšencom hiphopu, ale aj ľuďom, čo majú radi životné príbehy druhých alebo by sa radi pozreli do zákulisia tejto hudobnej scény a spolu s Lukášom precestovali svet a zúčastnili sa skvelých akcií.
Rapovej deník Lukáše Kouřila Lukáš Kouřil
Rapovej deník zachycuje šestnáctiletou kariéru promotéra hiphopových koncertů Lukáše Kouřila od úplných začátků v roce 2007, kdy ještě bez občanky zorganizoval internetovou soutěž Prosaď Svůj Rap s živým finále v Hodoníně, přes tr... více