Skvělý námět

recenze

Zítra touhle dobou (2023) 4 z 5 / bradovav
Zítra touhle dobou

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 4*

@knihybeta #spoluprace

Co dokážu na knize ocenit je, pokud má neotřelý nápad, překvapí mě něčím, co jsem ještě nikde nečetla. To bezesporu tato kniha dokázala - cestování do minulosti, stroje času - to vše už tu bylo. Ovšem zasadit možnost cestovat časem do prostředí, které je blízké každému z nás a udělat z fantasy prvku součást života obyčejných rodin - tomu říkám vydařený kousek.

Kniha vypráví příběh skupiny žen, která získá možnost vracet se libovolně do své vlastní minulosti. Je zajímavé sledovat, které nástrahy reálného světa je vedou k tomuto cestování. Sledujeme řešení rodičovských i partnerských problémů. Vidíme do hloubky bolesti rodičů, kteří ztratí své právě narozené dítě.

Toto dílo nutí k zamyšlení - jak se chovám ke svému okolí? Jsem dobrý rodič? Co je pro mé štěstí nejdůležitější? Jsou peníze všechno?

Složitá témata zasazená do skvěle vyprávěného příběhu, kdy jsem se nejednou i usmála nad vtipnou částí. Krátké kapitoly, které se čtou samy.

Pro mě super čtení zejména pro ženy, které vás i po dočtení nutí uvažovat nad svým životem, vašimi rozhodnutími a nutí vás odpovědět si na otázku - kdybyste měli tu možnost, vrátili byste se do minulosti a udělali něco jinak?

Já bych se vrátila a projevila větší díky své mamince za vše, co pro mě kdy udělala a vytrpěla. To já už bohužel nemůžu

Celkové hodnocení: 4* z 5*

#kniha #recenze #veructe


Zítra touhle dobou Zítra touhle dobou Charlotte Butterfield

Jessica Bay má všechno, ale je toho na ni všeho příliš. Má hektickou práci a doma na ni čekají dva náladoví puberťáci s manželem, který si pamatuje, že spolu nespali už 632 dní, ale nepamatuje si, že má vynést odpadky. V zoufalé t... více


Komentáře (0)

Přidat komentář