Sladká alehká jednohubka - Ohař a liška
recenze
Ohař & liška (2024) / KočkomilkaJanaUpozorňuji na možný spoiler!
Dámy a pánové, připravte se na příběh, který by měl být vzrušující jako horská dráha, ale připomíná spíše projížďku na kolotoči. Frost Kay nám v prvním díle své trilogie Rozvrácená království servíruje příběh, který slibuje být plný napětí, intrik a vášně, ale bohužel končí jako vlažný čaj.
Hlavní hrdinka Tempest, první žena v historii, která se stala elitním zabijákem zvaným Ohař, je prezentována jako drsná a schopná bojovnice. Jenže ouha! Navzdory tomu, že vyrůstala v kasárnách plných mužů, je Tempest stydlivá jako školačka na prvním rande. Tato "sexy kost" dráždí krále Destina natolik, že by ji nejraději viděl ve své posteli než na bojišti. Protože to je přesně to, co od elitní zabijačky očekáváme, ne?
Aby Tempest pomstila smrt maminky (protože každý dobrý hrdina potřebuje tragickou minulost), požádá krále o náročný úkol - najít a zabít Lišáka. Proč? Protože nesnáší měňavce. Logické, ne? A samozřejmě, Lišák není jen zlý padouch. Je to sexy padouch s dobrým srdcem, protože co jiného bychom od romantického fantasy očekávali?
Kniha pak nabízí směs náhodných bojů, intrik a několika týdenního bydlení v chalupě. Protože nic neříká epické fantasy víc než domácí idylka uprostřed lesa.
Abychom byli spravedliví, Kay se alespoň pokouší udržet Tempest na tenké hraně mezi dobrem a zlem. Naše hrdinka hledá důkazy a nenechá se opít rohlíkem (zatím). Možná v druhém díle konečně najdeme nějaké skutečné důkazy a zjistíme, zda Tempest skončí v náručí sexy Lišáka nebo sexy krále.
Celkově vzato, Ohař a liška je jako dieta složená pouze z cukrové vaty - sladká, lehká, ale bez skutečné výživové hodnoty. Pokud hledáte nenáročnou romantickou fantazii s trochou akce, možná si knihu užijete. Ale pokud očekáváte hloubku, komplexní postavy nebo originální zápletku, možná byste měli hledat jinde. Já osobně budu druhý díl číst jen proto, abych zjistila, zda se Tempest konečně rozhodne mezi svými dvěma nápadníky. Nebo možná objeví třetího?
Ohař & liška Frost Kay
ODPLATA NEBÝVÁ SNADNÁ ANI LACINÁ… Patřit k slavnému rodu Madridů má být čest, protože právě oni jsou Ohaři: elitní královská stráž. Pro Tempest je to ale prokletí, které z ní učiní sirotka vyrůstajícího mezi cvičenými zabijáky.... více