Tak sladce voní domov

recenze

Tak sladce voní domov (2021) 5 z 5 / EvikU.
Tak sladce voní domov

Tato tenká kuchařka na pohled, ale bohatá na spoustu rychlých a oblíbených koláčů a buchet. Některé známé, které již dělám, jiné méně. Překvapilo mě, že i kynuté těsto jde udělat na víc způsobů. Pokaždé je trochu jiné složení v poměru mouka, droždí, vejce, cukr, ale i třeba v některém přidané jiné ingredience jako je majonéza, vanilkový cukr a jiné. S pokaždé jiným zpracováním a jinou náplní nám vznikne každý koláč jedinečný.

Co mi přijde super, že se nedělá zvlášť kvásek. Dají se do robota odvážené věci, máslo nakonec a nechá se kynout. Rychlost, radost. Buchty, koláče (frgály) znám, ale podle kuchařky z kynutého těsta vyzkouším určitě Dádovy tašky, Kokosový koláč, Koláčky Ágnes, Rychlé šátečky, Slezský koláč a postupně i další.

V druhé polovině knihy jsou nekynuté moučníky. Různá rychlá těsta, křehká těsta, ale i mačkaná těsta nebo recepty z listového těsta. Takové ty recepty na které je skoro vždy chuť a není to zase tak složité. Splní to účel, ale nemusí se být v kuchyni celý den. Z náplní převládají jablka, tvaroh, mák, ořechy, povidla, marmeláda, ale i čerstvé ovoce.

Z těchto receptů brzy vyzkouším Berlínské řezy, které jsou z křehkého těsta, ořechová náplň přikrytá piškotovým těstem. Dále pak Listové rolky, Mřížkový koláč a obměny bábovek. Vyzkoušela jsem Olejovou bábovku. Asi nejrychlejší recept. Žádné šlehání bílků, pěkně dohromady a vypadá i chutná skvěle.

Daleko ji nosit nebudu, zůstává se mnou v kuchyni. Doporučuji.

Tak sladce voní domov Tak sladce voní domov Anna Šmalcová

Tato kuchařka je inspirovaná 60 rodinnými recepty, které byly po mnoho let vylepšovány a staly se velice oblíbenými nejen u nás doma. Provoňte si domov chutnými recepty Najdete zde jak recepty na výborné kynuté buchty a koláče... více

Komentáře (0)