Válečnice mezi plameny
recenze
Dědička ohně (2016) / zuzi.cteKniha Dědička ohně od Sarah J. Maas je třetím dílem série Skleněný trůn, který přináší ještě více napětí, magie a emocí. Tento díl nás zavede hlouběji do duše Celaeny Sardothien, která se potýká s temnými vzpomínkami a zkoumá svou pravou identitu.
Sledujeme její proměnu z uzavřené, zraněné vražedkyně v hrdinku, která začíná přijímat své dědictví. Nové postavy, jako jsou princezna čarodějnice Manon Černozobá a vílí válečník Rowan Jeřáb Bělotrn, dodávají příběhu dynamiku a představují zajímavé dějové linky.
V knize je i dějová linka z Adarlanu, kde se setkáváme se starými známými postavami jako je Chaol, Dorian a zrůdný král Havilliard.
Styl psaní Maas zůstává poutavý – plný akčních scén, emocí a nečekaných zvratů, které čtenáře vtáhnou a nepustí. Dědička ohně je příběhem o překonávání vnitřních démonů, nalezení síly v těžkých chvílích a znovuzrození. Pro milovníky epické fantasy je to dílo, které nesmíte minout. Dědička ohně je klíčovým bodem série Skleněný trůn, ve kterém se z Celaeny stává skutečná královna.
Dědička ohně Sarah J. Maas
Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne. Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, ... více