Vinice ve Francii

recenze

Vinice ve Francii (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Vinice ve Francii

Já jako milovnice vína a sýrů jsem se na tento díl série romantických útěků neskutečně těšila, ale po dočtení zůstávám lehce zklamaná. Nesedla mi romantická linka, ale popisy francouzských vinic, výroba vína, tradiční návštěvy místních trhů – to jsem si zamilovala!

Hattie touží stát se svatební koordinátorkou a uspořádat luxusní svatbu na zámku u vinice, to by její kariéře mohlo hodně pomoci. Když se jí naskytne příležitost naplánovat opulentní svatbu své sestřenice Gabby, neváhá ani vteřinu. Rozejde se přítelem, se kterým už roky není šťastná (mezi námi, ona je fakt prvotřídní debílek) a jde vstříc novému životu! Přistane jako rána z čistého nebe na vinici Saint Martin a začíná s přípravami. Ukrytá ve velkém domě, kde podle všeho bydlí jen hospodyně Solange a velmi sympatický Francouz Luc Brémont.

Hattie to vůbec nemá jednoduché. Zámek je zanedbaný, musí se dát do pořádného úklidu, do toho jí odřekne firma, co měla dodat catering. Jenže nebyla by to ona, aby si se vším hravě neporadila.

Autorka nám tu opět servíruje tuny luxusního francouzského jídla, odkrývá tajemství různých receptu – vaří se, jí se, ochutnává se prvotřídní víno! Podíváme se i na skok do Paříže, zažijeme zkrátka tu pravou francouzskou atmosféru venkova i velkoměsta.

Vy víte, že Julii Caplin naprosto zbožňuju, mám doma všechny její knihy a netrpělivě vyhlížím každou její novinku. Bohužel Vinice ve Francii se řadí k těm slabším, které jsem četla. To hlavní, co mě na všech těch příbězích totiž přitahuje nejvíc, je romantická linka. A ta mi tady úplně nesedla. Přitažlivost hlavních hrdinů je zřejmá od první stránky, takže ten progres mi tam chyběl. Vy mě znáte a já jsem nejvíc spoko, když se dvojice oťukává minimálně půlku knížky, nejlépe si ani sama neumí představit, že by ho ten druhý mohl přitahovat a co je úplně nejvíc, tak se skoro celou knihu nesnáší!

Za mě slabší, ale pořád fajn knížka!


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, nev... více


Komentáře (0)

Přidat komentář