Westovka ve stylu Hříšného tance

recenze

Dokonalé léto (2022) 3 z 5 / Red-haired
Dokonalé léto

Když jsem zjistila, že autorka, od které hltám každou knihu, po které sáhnu, napsala letní oddechovku na motiv Hříšného tance, bylo jasné, že se do ní musím pustit.
No, možná jsem měla trošku přehnaná očekávání.

V první řadě musím rozhodně pochválit obálku a čtivost, která nechybí snad v žádné westovce. Autorka tyto oddechovky prostě umí. Bohužel si mě tentokrát ani trochu nezískaly hlavní postavy.

Avery chce tohle léto vyzkoušet něco nového a konečně vystoupit ze své komfortní zóny, a taky se ji to daří, když narazí na Brookse - zaměstnance kempu, ve kterém Avery tráví s rodinou celé léto.

Strukturou se příběh podobá Hříšnému tanci mnohem víc, než jsem čekala, akorát s tím rozdílem, že místo tance tady máme klučičí rockovou kapelu. Byla bych radši, kdyby té inspirace filmem bylo přece jen trochu méně.

Avery je bohužel většinu příběhu nudná, rezervovaná, nechává po sobě šlapat a to já u hlavních hrdinek moc nemusím. Na její obranu musím říct, že ke konci u ní opravdu dojde ke změně k lepšímu. Brooks za mě taky nebyl extra sympaťák, a ke konci knihy jsem se už přikláněla k tomu, že ho vyloženě nemám ráda. Ups.. :D Ve výsledku jsem si mnohem víc oblíbila vedlejší postavy – například Lauren, sestra hlavní hrdinky, byla zajímavá a bavila mě během čtení mnohem víc, než Avery s Brooksem dohromady.

Určitě nemůžu říct, že se mi příběh nelíbil. Od knihy dostanete sladkou a jednoduchou letní oddechovku, s pěknou táborovou a hudební atmosférou, a pokud nejste tak namlsaní z jiných autorčiných knih jako já, nejspíš budete spokojenější.

Já Dokonalé léto hodnotím 3*/5* a pokud máte chuť na pohodové letní čtení, určitě knihu zkuste, jen nečekejte zázraky.

Moc děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy k recenzi.


Dokonalé léto Dokonalé léto Kasie West

Avery vždycky hudbu využívala jako únik. Ale po tom, co ji její nejlepší kamarádka zradí, dokonce ani dokonale sestavený playlist nestačí na to, aby zapomněla, co se stalo. A co hůř, rodiče ji spolu s její sestrou závislou na soci... více


Komentáře (0)

Přidat komentář