V poslednej dobe čítam hlavne českých autorov, pretože som zistila, že si zaslúžia našu pozornosť, ich knihy sú naozaj výnimočné a ani táto nebola výnimkou.
Na knižke ma zaujala hneď obálka a potom tá anotácia. Hovorím si, super, poriadne sci-fi som už dlho nečítala. A preto som veľmi rada, že si ma autorka vybrala a poslala mi knížku k recenzii, ďakujem
Knížka je o mladej Cornelii Fetterlyovej (NEL), ktorá má všetko. Úžasnú a milujúcu rodinu, nádherného sexi populárneho snúbenca, úspešnú kariéru slávnej herečky. Jej život je dokonalý.
Bohužiaľ sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a jej život sa od základu zmení. Ako jediná nakazená prežije útok neznámym vírusom, ktorý ju pripraví o jej dokonalý na linkovaný a vysnívaný život, ale daruje jej schopnosti, o ktorých si môžu nechať zdať všetci slávny super hrdinovia od Spidermana až po Iron Mana.
Knižka mala trošku pomalší rozbeh, ale poznáme to, je dôležité nás uviesť do deja a zoznámiť so situáciou a postavami. Ale keď sa to konečne rozbehlo, nevedela som sa odtrhnúť a knižku odložiť, jednoducho som potrebovala vedieť, čo bude ďalej.
Hovorím si, úžasné, milujem knihy, kde sú hlavnou postavou silné ženy, ale.úprimne mi na začiatku Nel strašne liezla na nervy. Bola to také typické rozmaznané dievčatko, čo má všetko. Ale!!! Neskutočne sa mi páčilo, ako sa jej postava počas celej knihy vyvíjala a s tým, ako získala schopnosti som mala pocit, že získala aj rozum a začala som ju jednoducho milovať!
Knížka je plná napätia, zvratov, akcie, prekvapení a zaujímavých odhalení, ale najviac ma naozaj bavilo sledovať, ako sa vyvíjala osobnosť Nel a vedľajších postáv a ako sa vyrovnali s jej nakazením, ako sa zachovali.
Knížka končí velice otvorene a tým si autorka urobila krásny priestor na ďalší diel, ktorý, dúfam, bude čoskoro, lebo tento prvý diel ma neskutočne bavil a naozaj si ma získal.
Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové Kristyna Andrews (p)
Svět ustál třetí světovou válku, v níž zahynula velká část lidské populace. Spojené státy zanikly, z jejich trosek vzešlo nově zformované společenství, kde žije i Cornelie. Je krásná a úspěšná, miluje svou práci a právě se zasnoub... více