Zabiják od Zelené řeky

recenze

Zabiják od Zelené řeky: Dvacetileté pátrání po nejaktivnějším vrahovi Ameriky (2023) 4 z 5 / renulka16
Zabiják od Zelené řeky: Dvacetileté pátrání po nejaktivnějším vrahovi Ameriky

Monstrum Gary Ridgway – dvacetileté pátrání po nejaktivnějším vrahovi Ameriky.

Od Ann Rule jsem měla možnost si přečíst z této série knihu o Tedu Bundym. Když bych měla porovnat tyto dvě knihy, tak jsou obě naprosto skvělé, ale více mě bavila kniha o Tedovi. Zabiják od Zelené řeky není špatně napsaná kniha, ale je z větší části věnována obětem Garyho. Díky tomu je zde strašně velké množství jmen a dat. Ann ke každé oběti přidala fotografii a napsala krátký medailonek. Je to skvělé, ale po nějakých třeba 150 stranách už vám bude vše splývat.

Kromě částem o obětech je zde i velmi podrobně popsané vyšetřování, na závěr také samostatný sousední proces. A líbilo se mi propojení s Tedem Bundym. O vrahovi Garym se toho dozvíme poměrně málo, čekala jsem, že právě jemu bude věnována větší část.

Rozhodně ale knihu pro milovníky true crime doporučuji. Neměla by vám ve vaší sbírce chybět. Při čtení mi bylo poměrně úzko. Cítila jsem společně s vyšetřovateli tu bezmoc, když dvacet let pátraté a oběti přibývají.


Zabiják od Zelené řeky: Dvacetileté pátrání po nejaktivnějším vrahovi Ameriky Zabiják od Zelené řeky: Dvacetileté pátrání po nejaktivnějším vrahovi Ameriky Ann Rule

Monstrum Gary Ridgway – dvacetileté pátrání po nejaktivnějším vrahovi Ameriky. V tomto provokativním a překvapujícím příběhu investigativní žurnalistiky se Ann Rule, legendární spisovatelka žánru true crime ponořila do bezmála ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář