Zamilovali se přes emaily
recenze
Drahý Aarone (2023) / strana394V první řadě moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání knihy.
"Už dlouho jsem ti neposlala žádný vtip. Takže tady:
Jaké těstoviny mají kanibalové nejradši?
Kolínka."
Drahý Aarone je krásný milý příběh, který je plný romantiky a pozvolna se rozvíjejícího vztahu. První polovina knihy se skládá pouze z konverzací, které si Ruby a Aaron mezi sebou vyměňují. Psaní skrz emaily mělo v sobě to správné kouzlo a sem tam i vtipnou část. Víme přesně jen to, co si napíšou do mailů, takže nám vlastně oba hlavní hrdinové postupně přirůstají k srdci tak, jako sobě navzájem. V druhé polovině knihy se konečně setkávají. To mi bohužel přišlo takové nijaké, nic moc zajímavého se tam nedělo :/
I přes některé nedostatky ale kniha nabízí také několik velice silných momentů, hlášek a myšlenek. Příběh je o poznávání jeden druhého, o budování vzájemné důvěry. Aaron učí Ruby být odvážnější, jít si za svými sny a Ruby je pro Aarona jediná, která jej v nelehkých chvílích dokáže rozesmát a být mu oporou. Knížku lze také pochválit především za zajímavé a citlivé téma, které se prolíná celou knihou. Čtenář se v příběhu může blíže seznámit s životem vojáků na zahraničních misích, a také s možnostmi podpory a pomoci, které jim mohou ulehčit jejich návrat do běžného života.
Co se týče epilogu tak jsem ale zklamaná, určitě ho šlo napsat o mnohem lépe. Ale prý příběh Ruby a Aarona pokračuje v knize S láskou Lukov, kde má čtenář možnost nahlédnout do jejich životů.
Hodnocení: 3,5/5
Drahý Aarone Mariana Zapata
Román americké autorky je zčásti psaný formou e-mailů a krátkých textových zpráv. „Drahý Aarone, jmenuju se Ruby Santosová a přidělili mi tě přes nadaci Pomoc vojákům.“ Ruby přesně ví, do čeho jde, když se přihlásí jako dobrov... více