Zavřu oči v modlitbě – druhý díl švédské krimi série

recenze

Zavřu oči v modlitbě (2024) 3 z 5 / Kizuizi
Zavřu oči v modlitbě

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Host

Julii Starkovou si najme divadelní herečka s tím, že ji pronásleduje mrtvý snoubenec. Julii se to samozřejmě zdá zvláštní, ale je očividné, že se herečce někdo snaží uškodit. A vypadá to, že to nebude žádné neškodné škádlení...

Ne každému první díl (Až najdu klíč) této série sedl. Já však byla spokojená, proto jsem u tohoto druhého dílu vůbec neváhala.

Zavřu oči v modlitbě je opět dílko ve stylu klasických britských detektivek v moderním pojetí. A i tentokrát se tu setkáme s ústřední dvojicí, kterou tvoří exmanželé Julie a Sydney, ovšem s maličkatým rozdílem – Julie tu není až tak moc protivná, jako v předchozí části. Jak opatrně jsem začínala číst díl předchozí, tady do toho jsem se vrhla po hlavě. Bohužel musím říct, že jsem si drobně natloukla, protože tohle se moc nepovedlo.

Jak jsem již zmínila, Julie je tu méně protivná, ovšem nedá se říct, že by byla opatrná. (Např. se sama vrhne do prohledání bytu, bez zbraně samozřejmě, kam se očividně vloupal vetřelec. A to chodí o holi! Očividně z ní bude další adept na superhrdinku.) Co se nesympatičnosti postav týká, na to je tu adeptů až až. Nevím, zda to byl záměr, ale není tu sympatický prostě nikdo.

Zápletka není nijak originální, což by mi nevadilo, ovšem nesedlo mi celé to vyprávění. Zabíhání do nesmyslných detailů, které nejsou pro vývoj dalšího děje důležité (jako třeba že je potřeba při ovulaci vložka...) mě naprosto iritovalo. A jako vrchol všeho bylo, když se „vykřikuje“, že se ví, kdo co a jak, ale ono nic. Všechno je vlastně jinak a všichni koukají...Výhodou téhle knihy je, že je krátká, protože jinak by mě asi kleplo.

Já vím, trochu jsem se rozvášnila, ale já se vážně těšila a věřila jsem, že tahle série bude skvělá. V tuhle chvíli nejsem ani schopna říct, jestli budu chtít číst další díl (pokud nějaký bude). Takže kdyby to nebylo pochopitelné – ano, zklamalo mě to.


Zavřu oči v modlitbě Zavřu oči v modlitbě Alex Ahndoril (p)

Julie Starková tentokrát na prknech, která znamenají svět. Do kanceláře Julie Starkové přichází zoufalá herečka Bianca Salová, kterou podle jejího tvrzení pronásleduje její mrtvý snoubenec. Předešlou noc se Bianca probudila a u... více


Komentáře (0)

Přidat komentář