židovská kuchyně
štítky
6 knih
Tajemství židovské kuchyně 2003, František Janalík
Pohled do židovské kuchyně, recepty jsou orientační bez uvedení váhy. Kuchařka obsahuje předkrmy, polévky, zavářky a vložky do polévek, ryby, drůbež, maso hovězí , telecí a skopové, zvěřina, bezmasá jídla, zelenina, ovo... více
Kniha o židovské kuchyni 2005, Claudia Roden
KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti ... více
Židovská kuchyně 1992, Eugeniusz Wirkowski
Eugeniusz Wirkowski: Židovská kuchyně - 160 košerných jídel. Obrazová příloha. více
Nebojte se gefilte fiš 2021, Pavlína Šulcová
Říká se, že židovství je o jídle a vyvedení z Egypta. To potvrdí každý, kdo židovské svátky slaví nebo nějaký zažil. Řada aškenázských receptů však působí velmi komplikovaně a pokud se je nenaučíte doma od babičky, často... více
Židovská kuchyně 2002, Alena Krekulová
Pokrmy židovské kuchyně pocházejí ze všech koutů světa, kde Židé našli útočiště. Mnohé z proslavených receptů z ryb, masa, drůbeže, zeleniny či luštěnin i vynikající moučníky budou jistě zajímavým a chutným obohacením jí... více
Židovská kuchyně 9 - Encyklopedie kulinárního umění 1992, Eduard Brhlík
Celkem 92 receptů židovské kuchyně. více