Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství tempo & emoce
Bohumír Smutný
O tom, za jakých okolností a proč došlo právě v tomto koutě Českomoravské vrchoviny k založení řepného cukrovaru, ač je oblast spíše vhodná pro pěstování brambor a proč následně vznikla rafinerie na zpracování cukru, v níž byl vyroben první kostkový cukr na světě, přináší informace podložené studiem archivních pramenů, tato knížka. Kapitoly: Začátky v Kostelním Vydří, Založení a počátky rafinerie cukru v Dačicích, Rafinerie za Radova vedení a rozšíření výroby, Výrobna cukrovinek a čokolády v Dačicích, Radův vynález kostkovaného cukru a jeho výroba, Rafinace řepného cukru a nová společnost, Radův odchod z Dačic, Epilog v provozu rafinerie a její zánik.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
1990 | Staré Hobzí 1190–1990 |
2013 | Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství |
2000 | 100 let místní dráhy Kostelec - Třešť - Telč: 1898 - 1998 |