Recepty ze zámeckých kuchyní aneb pochoutky ze šlechtických sídel konce 19. století / Rezepte aus Schlossküchen oder... tempo & emoce
Josef Nejdl , Zdeněk Procházka
Dvojjazyčná publikace přináší historické recepty ze zámeckých kuchyní západních Čech na přelomu 19. a 20. století, objevené mezi archivními dokumenty. Návody si zapisovaly majitelky zámků v Halži na Tachovsku (Johanna Landwehrová z Wehrheimu) a v Kanicích na Domažlicku (Anna Pergerová roz. Fiztová), na nedalekém zámečku ve Lštění (Josefina Starcková) se vařilo podle "Malé české kuchařky" vydané v Domažlicích v roce 1871. Vedle samotných předpisů doplněných fotografiemi kniha obsahuje stručné osudy osob a sídel, s nimiž dochované receptáře souvisejí.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Štítky knihy
kuchařky přelom 19. a 20. století aristokracie, šlechta dvojjazyčná vydání západní Čechy pochoutky kulturní historie