Ottolenghi - Kuchařka zajímavosti
Yotam Ottolenghi
„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat.“ Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty – pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na vás dýchnou charakteristické znaky Ottolenghiho vaření: velkorysá gesta, vynalézavé chuti, intenzivní barvy a široká paleta zvláštních surovin.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
zelenina moučníky saláty maso luštěniny obilí, obilniny, obiloviny rybí recepty
Autorovy další knížky
2015 | Hojnost |
2016 | Jeruzalém |
2019 | SIMPLE: Snadné vaření na šest písmen |
2017 | Ottolenghi - Kuchařka |
2018 | Ještě více hojnosti - Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně |