-

Výroba uzenin, specialit a konserv vydání

Výroba uzenin, specialit a konserv
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548432/mid_vyroba-uzenin-specialit-a-konserv.jpg 5 1 1

Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou četbou.... celý text

Vydání (3)


Výroba uzenin, specialit a konserv Výroba uzenin, specialit a konserv

papírová kniha 2018, OSSIS (Václav Šedivý)

ISBN: 978-80-86659-57-2


Výroba uzenin, specialit a konserv Výroba uzenin, specialit a konserv

papírová kniha 2014, OSSIS (Václav Šedivý)

ISBN: 978-80-86659-42-8


Výroba uzenin, specialit a konserv
Výroba uzenin, specialit a konserv

papírová kniha 1938, A. Doležal